Yahya kemal’in miniklerinin gazi dedeleriyle buluştu

Kıbrıs ve Kore Gazilerimiz, Yahya Kemal İlkokulumuzu ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2018 15:26
Yahya kemal’in miniklerinin gazi dedeleriyle buluştu

Yahya Kemal’in Minikleri; Vatan, Millet, Bayrak gibi mukaddes değerlerimizi Vatanımızın müdafaasında başrol oynayan Kahraman Gazilerimizden dinleyerek öğrendiler. Cennet vatanımız uğruna Şehit ve Gazi olan Kahramanlarımızı Gazi Dedeleriyle birlikte yâd ettiler. Şehitlerimize hep birlikte Fatiha okudular.
Kore Gazimiz Veli Amca hatıralarında Kore´de savaşırken şarapnel parçalarının çok yakınına kadar düştüğünü o hengâmede bazen sessizlik olduğunu bu sessizliği yadırgadıklarını belirterek biz o çetin savaş içerisinde hiç öleceğimizi düşünmüyorduk, bize bu savaş, oyun gibi geliyordu. Çünkü biz biliyorduk ki “Ölürsek Şehit kalırsak Gazi” oluruz.
Öğrencilerimiz Kahramanmaraş Muharip Gaziler Derneği Başkanımız Kıbrıs Gazimiz Tayfun Özbey’in okumuş olduğu “Vatan Sevgisi” şiirini can kulağıyla dinlediler.

yahya-kemal’in-miniklerinin-gazi-dedeleriyle-bulustu1.jpg
Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; dün Çanakkale’de, bugün Afrin'de... Biz ölümden korkmayan bir millet olarak kaldığımız sürece Milli değerlerimize sımsıkı sarılmanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşayacağız. Necip milletimiz, kadim medeniyetimizden kuvvet alarak dünyanın süper gücü olmak için çalışmaya aralıksız devam ediyor. Bunu başaracak olan öğrencilerimizin yetişmesi için her imkânı kullanıyoruz, dedi.
Programın sonunda Kıbrıs ve Kore gazilerimiz öğrencilerimizin arasına katılarak sorularını cevapladılar ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. Okulumuzu ziyaret ederek bizlere bu onuru ve gururu yaşatan, Kahraman Gazilerimize Yahya Kemal İlkokulu öğretmen ve öğrencileri olarak teşekkür ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.