Vatan bizim, devlet bizim, millet bizim, bayrak bizim

Vatan bizim, devlet bizim, millet bizim, bayrak bizim

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Vatan bizim, devlet bizim, millet bizim, bayrak bizim

Kahramanmaraş Yeni şafak, Akit ve Milat gazetelerinin il temsilciliğinin yanı sıra Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Maraştan’ın 15 Temmuz özel çalışması okuyuculara ulaştı. Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röportajlar gerçekleştirerek Maraştan, 15 Temmuzu unutmadı unutturmadı.

Aksay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Say 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümüne yönelik gazetemize açıklamalarda bulundu. Ticarette güvensizliğin ortaya çıktığını, sonrasında hızlı bir şekilde toparlanma görüldüğünü dile getiren Ökkeş Say, 15 Temmuzda ortaya çıkan milli ruhun günümüzde halen devam ettiğini söyledi. 

15 Temmuz Darbe Girişiminin üzerinden bir yıl geçti. 15 Temmuz bize neler kazandırdı, neler kaybettirdi?

15 Temmuzun ülke olarak, millet olarak bizden hem getirdiği hem götürdüğü birçok şey var. Götürdüklerinin bazılarından bahsetmek gerekirse; insanların birbirine bakış açısını değiştirdi, sosyal alanda ortamı biraz güvensiz hale getirdi. Ticari alanda baktığımızda güvensizlik oluştu. Ama hükümetin aldığı ekonomik tedbirler ve iş adamlarının elini taşın altına koymasıyla hızlı bir şekilde toparlandık. Devam eden yatırımlarımızı durdurmadık yeni yatırımlara devam ettik. elbette etkilendik ama bu ülke bizim, bu devlet bizim, bu ekonomi bizim ve hiç durmadan yolumuza devam ediyoruz.

Kazandırdığına bakacak olursak 15 Temmuz bize çok farklı bir değer kattı. Gördük ki bir gecede millet sokaklara döküldü vatanına bayrağına sahip çıktı. Aklıma Yenikapı mitinginde izlediğim kareler geldi. gördük ki; başı açık, mini etekli, başı kapalı, sakallı, kulağı küpeli insanlar hep bir arada o mitingdeydi ve hep beraber birlik beraberlik içindeydi. Yenikapı mitingi bizlere yaptığımız bir yanlışı daha gösterdi. Biz yıllardır ayrımcılık yapmışız, insanları şekli ile yargılamışız. 15 Temmuzda milli bir birlik oluştu, belki de en büyük kazanımımız budur.

Milli birlik ruhu devam ediyor mu, yeni nesile aktarılmalı mı?

Devam ettiğine inanıyorum ama arada yürüyenler, hoplayanlar, zıplayanlar çıkıyor. Bizler birlik ruhunu mutlaka yeni nesile anlatmak, aktarmak zorundayız. Yakın çevremizdeki gençlere baktığımızda gelecek kaygısı taşımayan, hedefleri idealleri olmayan çok rahat bir gençlik görüyorum. Bu durumu bizlere ve bizden önceki nesillere göre değerlendirdiğimizde iyi bir görüntü ortaya çıkmıyor. Gençliğe herkesin yakın çevresinden başlayarak değerlerimizi anlatması aşılaması gerekiyor, 15 temmuz bunun için iyi bir başlangıç olabilir. 

Darbe girişiminin püskürtülmesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın etkisi hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanımızın çok büyük bir etkisi var. Cumhuriyet tarihinde darbe girişimleri ve darbeler oldu Hiçbir devlet başkanı, hiçbir siyasi lider milletini böyle bir durumun içerisinde sokaklara çağırıp bende geliyorum deyip canını hiçe saymadı. Vatanı için, bayrağı için bir mücadeleye girmesi çok elzem bir şey. Burada sokağa çıkan insanlarımızda büyük kahramanlık sergiledi. Bu millet önceki girişimlerde bu kahramanlığı yapmış olsaydı belki de sonuçları ağır olmayacaktı. Sonuçta gidecek olan vatan ve bayrak. Allah korusun Suriye durumuna düşebilirdik. Vatan bizim, Devlet bizim, Millet bizim, Bayrak bizim. Canımız pahasına sahip çıkacağız.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.