Türkoğlu’nda Gavur gölü resim sergisi

Türkoğlu Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Sıtma ile mücadelede kurutulan Gavur Gölü resim sergisini Başkan Okumuş ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2018 12:22
Türkoğlu’nda Gavur gölü resim sergisi

Türkoğlu Belediyesinin bahçesinde düzenlenen sergiye ilçe okullardan yüzlerce öğrenci katıldı. Sergide konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Gavur gölünün yaşatılması için uzun yıllar çaba sarf ettik. En azından buranın belli bir bölümünü yeni nesillerimize emanet edebilmek için. Maalesef hayvanları koruma, kuşları sevme gibi uydurma dernekler ve müdürler yapacağımız projeye sahip çıkmadı. Bundan sonra çocuklarımız ve torunlarımız sadece fotoğrafları ile yetinecekler.

turkoglu’nda-gavur-golu-resim-sergisi2.jpg

Gavur gölü eğer yaşatılsaydı Dünyanın en büyük kuş göç yollarından bir olabilirdi. Dünya’dan örnek verecek olursak, Sibirya ile Afrika arasında ki Victoria gölü yüzlerce çeşit kuşa ve onlarca çeşit balığa ev sahipliği yapıyor. Projemiz destek görmüş olsaydı Gavur gölünü bir mikro ekolojik havzaya dönüştürebilirdik” dedi.

Başkan Okumuş konuşmasına şu şekilde devam etti, "Bugün buranın tamamı yaşasaydı belkide binlerce, yüz binlerce turist ağırlayabilecek, yüzer adalar oluşturulmuş bir turizm mekanı haline getirecektik.

turkoglu’nda-gavur-golu-resim-sergisi2.jpg

Biz bu zaman kadara Türkoğlu Belediyesi ve Gavur gölüne duyarlı vatandaşlarımız ile birlikte yıllarca mücadele verdik. Bugün Türkoğlu belediyesinin önünde bu sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Bu sergide emeği geçen bütün büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Sergiye önem verip geldiğiniz içinde çok teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.