Türk Parlamenterler Birliği Heyeti Dulkadiroğlu’nun tarihi konaklarını gezdi

Bir dizi ziyaret için Kahramanmaraş’a gelen Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil başkanlığındaki heyet, Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi ve Üdürgücü Konağı’nı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2018 10:25
Türk Parlamenterler Birliği Heyeti Dulkadiroğlu’nun tarihi konaklarını gezdi

Konak restorasyonu çalışmalarına hayran kalan heyet, Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunun ön plana çıktığını belirtti.

Afrin operasyonuna destek amaçlı Kilis’e hareket eden Türk Parlamenterler Birliği heyeti, öncesinde Kahramanmaraş’a gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
İlk olarak Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi’ni ziyaret eden Türk Parlamenterler Birliği Başkan Nevzat Pakdil’in başkanlığındaki heyet, bu anlamlı müzenin şehre çok büyük değer katacağını aktardı. Ardından Mutfak Müzesi’ni ziyaret eden heyet, Kahramanmaraş konak ve mutfak kültürünün yansıtıldığı müzenin eşsiz olduğunu dile getirdi.
Son olarak yapımı devam eden Üdürgücü Konağında da incelemelerde bulunan heyet, buradan kapalı çarşı esnafını ziyaret ederek hasbihal etti.

konaklarini-gezdi2.jpg
Ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil başta olmak üzere tüm heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Heyetin tarihi mekanlar konusundaki görüşlerinin önemli olduğunu aktaran Başkan Okay, turizme yönelik yaptıkları hamlelerin doğru sonuçlandığının altını çizdi.
Kahramanmaraş’ın turizm haritasındaki yerini aldığını kaydeden Başkan Okay, şehre gelen turistlerin nereye gidecekler düşüncesinin ortadan kalktığını söyledi. Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kilis bölgesinde incelemelerde bulunan ve ardından şehrimize gelen Türk Parlamenterler Birliği heyetine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin tarihi yerlerini heyetimize gezdirdik ve görüşlerinin olumlu olduğunu tespit ettik. Bizlerde bu minvalde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kahramanmaraş’ın turizminin gelişmesine yönelik yaptığımız bu gibi çalışmaları sürdüreceğiz. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler artık sadece kapalı çarşı, ulu cami ve bölgesi, kale ve çevresi dışında gezebilecek çok özel yerlere sahiptir. Demirciler Çarşısı, Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi, Bahtiyar Yokuşu ve çevresi gibi çok özel turizm alanları da turizmin hizmetine sunuldu. Ben tekrardan bu değerli ziyaretlerinden dolayı Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ve heyetine çok teşekkür ediyorum.”

konaklarini-gezdi3.jpg
Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil’de Kahramanmaraş’a yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle şehrin kadim kültürünün ön plana çıkarılması anlamında yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını aktaran Pakdil, bu çalışmalarda belediyelere başarılar diledi.
Heyete Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta eşlik ederek Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

konaklarini-gezdi4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.