Selvi, KSÜ yönetimini istifaya davet etti

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi “KSÜ’nün hastalıklı yönetim anlayışına karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2018 09:14
Selvi, KSÜ yönetimini istifaya davet etti

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör ve yönetimini eleştirdi ve istifaya davet etti. 
Selvi, düzenlediği basın toplantısında Eğitim-Bir-Sen şube başkanı ve sendika üyelerinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki haksızlığa uğratıldığını ve sürgüne gönderildiğini ileri sürerek, “Yapılan bu haksızlıklara karşı YÖK ve yargı birimlerinin bir adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Selvi, şöyle devam etti:
“Şube başkanımıza soruşturma ve disiplin cezalarıyla yıldırmaya çalışmakla kalmayan üniversite yönetimi öğretim üyesi unvanını kullanmasına da müsaade etmemektedir. Bizim şube başkanımızı KSÜ’de jüri ve benzeri konularda, lisans düzeyinde adına yer verilirken, akademik yetkinlik olarak yaygın, bilimsel çalışma, lisans ve lisansüstü öğrenci yetiştirmesi bakımından bölümünde en kıdemli doçent unvanlı öğretim üyesi olmasına rağmen şube başkanımızın adına asla yer verilmiyor. 
Biz kimseye haksızlık edilmesini istemeyiz, bir yandan mağduriyetin giderilmesi olurken diğer yandan mağdur olunmasını istemeyiz. Birçok insan mağduriyet yaşadı. Biz bu konuları idari olarak YÖK ile de görüşeceğiz, kanaatlerimizi paylaşacağız. 
YÖK ve yargı birimlerinin bu duruma el atmasını istiyoruz. Kahramanmaraşlıları canından bezdiren, onlara hayatı zehir eden, icraatıyla şehrin itibarına gölge düşüren rektöre ve yönetim anlayışına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. KSÜ yönetimi, görevi layıkıyla yapmalı ve adil bir şekilde yapmalı. KSÜ yönetiminin görevine ya son verilsin, ya da istifa ettirilsin.” 

İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.