Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Üyeleri, Rektör Deveci’yi Ziyaret Etti

Türkistan coğrafyasının ilim, sanat, kültür ve medeniyetini yeni nesillere taşımayı amaçlayan İstanbul merkezli Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Çamlıca, Vakıf Öğrenci Temsilcisi Ömer Zunun...

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2018 09:23
Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Üyeleri, Rektör Deveci’yi Ziyaret Etti

Türkistan coğrafyasının ilim, sanat, kültür ve medeniyetini yeni nesillere taşımayı amaçlayan İstanbul merkezli Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Çamlıca, Vakıf Öğrenci Temsilcisi Ömer Zunun ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) eğitim gören Doğu Türkistanlı öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret ettiler.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Ramazan Çamlıca, tüm Doğu Türkistan camiası ve sivil toplum kuruluşları adına Doğu Türkistanlı gençlerin KSÜ’de eğitim görmesinde önemli katkılar sağlayan Rektör Deveci’ye teşekkürlerini sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci ise zulme maruz kalan Doğu Türkistan coğrafyasındaki kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını ifade etti. Türkistan coğrafyasının kültürü ile kimliğinin korunması ve bölgeye yeniden huzurun hâkim olması için yeni neslin en iyi şekilde eğitim almasının büyük önem arz ettiğinin altını çizen Rektör Deveci, “Üniversite olarak tarihte güçlü bağlarımız bulunan ülkelerle eğitim alanındaki anlaşmalara büyük önem veriyoruz. Üç kıtada gönül coğrafyamız içerisinde yer alan bütün halklara imkânlarımız ölçüsünde kontenjan ayırıyor ve en iyi şekilde eğitim almaları için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz.” diye konuştu.

KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alimcan Buğda’nın da hazır bulunduğu ziyaretin anısına Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Çamlıca’ya Sütçü İmam Hadisesinin resmedildiği tablo hediye edildi. Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı temsilcileri de Rektör Deveci’ye Doğu Türkistan geleneksel başlığı ve ‘Doğu Türkistan: Esaret ve Zulmün Gerçek Yüzü’ adlı kitabı takdim ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.