Satranç turnuvası ödülleri dağıtıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası sona erdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2018 11:35
Satranç turnuvası ödülleri dağıtıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 9. Uluslararası Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlere madalyaları, kupaları ve para ödülleri dağıtıldı.

Osman Sayın Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine AK parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile diğer ilgililer ve aileler katıldı.

satranc-turnuvasi-odulleri-dagitildi1.jpg

Ödül töreninde kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Büyükşehir Belediyesi olarak spora çok büyük önem vermekteyiz. Birçok uluslararası turnuvalar düzenlemekteyiz ve bunu da geleneksel hale getirmekteyiz. Satranç çok önemli bir spor dalı. Zekayı geliştirmesi ve düşünmeye sevk etmesi bakımından da çok önemli bir spor dalı. Gelecekle ilgili plan kurmayı, geleceğe yönelik hesaplar yapmayı öğreneceğimiz en iyi spor dallarından birisi. Hayata bakış açısı sağlayan, çocuklarımızın geleceği ile alakalı plan yaparken, bir ön çalışma olarak düşünmekteyiz ve satrancı çok önemsiyoruz.

Ondan dolayı da bu turnuvayı geleneksel hale getirdik. Azerbaycan, Suriye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Türkmenistan başta olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinden 640 sporcunun katıldığı bu turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu sporla Türk’ün zekasını ortaya koymuş olduk. Çünkü bu zeka kabiliyetini geliştiren ve ortaya çıkaran bir spor.

satranc-turnuvasi-odulleri-dagitildi3.jpg

Bu turnuvamıza katılarak dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyoruz, gelecek yıl yine herkesi buraya davet ediyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyor tüm sporcularımıza başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ta bu tür organizasyonların artarak devam etmesinden yana olduklarını ifade ederek organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kapanış konuşmalarının ardından bir grup küçük çocuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a satranç sporuna verdiği önem ve destekten dolayı bir buket çiçek vererek teşekkür ettiler.

satranc-turnuvasi-odulleri-dagitildi2.jpg

Programda dereceye girenlere ödüllerin takdimine geçildi.

3-8 Nisan 2018 tarihleri arasında 5 dalda gerçekleştirilen 9. Uluslararası Satranç Turnuvası’nda dereceye girenler şunlar;

A Dalı; 1. VUGAR RASULOV – AZERBAYCAN, 2. MİSRATDİN ISKANDAROV-AZERBAYCAN, 3.MEİLİS ANNABERDİEV-TÜRKMENİSTAN

B Dalı; 1. SEFA VAR –AKSARAY, 2.UFUK ALP ADIGÜZEL –İSTANBUL, 3.TAHAŞAHİN –MERSİN

14 Yaş ve Altı; 1.ARDA ALTUNDAL –ÇORUM, 2.ÖMÜR ELGİN-KARAMAN, 3.İSA GÜLBAŞ- HATAY

10 Yaş ve Altı; 1.EFDAL GÜLBAHAR-KAHRAMANMARAŞ, 2.KUTAY SAKMAK –GAZİANTEP, 3.AHMET SELİM UYGUN –GAZİANTEP

8 Yaş ve Altı; 1.ARDA ÇEKİLMEZ –GAZİANTEP, 2.ERDEM AVCI –HATAY, 3.ALİ EREN HASIRCI-HATAY

Turnuvada çeşitli dallarda olmak üzere toplamda 51 bin 900 TL ödülün yanı sıra madalya ve kupalar da takdim edildi.

Ödül dağıtım töreninin sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a destek ve katkılarından dolayı Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Fidan Dikim Belgesi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.