Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

RAMAZANDA KURDUĞUMUZ MANEVİ DÜZENİ SÜRDÜREBİLECEK MİYİZ?

Nurlu,feyizli, mübarek bir ay geçirdik. Allahu Teâlâ tekrarını nasip etsin.

Biray boyu, susamışken su içmeme, acıkmışken yemek yememe, kızıp öfkelenmişkensabretme, nefsin güçlü arzu ve hırslarına karşı çıkma egzersizi yaptınız;iradenizi kullandınız, kuvvetlendirdiniz. Gördünüz ki gerçekten “açlık ruhungıdası” imiş. İnsan abur cubur, tıka basa yemeyince daha da hafif ve rahatoluyor, sıhhat kazanıyormuş. Sigarayı nasıl da bıraktınız? Demek kivazgeçemeyeceğinizi sandığınız kötü alışkanlık ve tiryakiliklerinizi,isterseniz, azmederseniz yenebiliyormuşsunuz.

Hayatınızınolağan, sıkıcı akışı; hay huylu, çekişmeli sürüklenişi değişti. Ramazan’dailahî ve rûhanî bir hâle büründünüz; züht ve takvayı öğrendiniz; tasavvufun,tarikatin hakikatini, ruhun uhrevî ve derunî huzur ve sükûnunu tattınız.Dünyada maddî zevklerden üstün, mânevî hazlar da bulunduğunu; süfli materyalistyaşamdan bambaşka ulvî ve rahmanî bir hayat tarzı da olduğunu anladınız.Allah’a mutî ve iyi bir kul olmanın, hâlisâne ibadet ve taat eylemenin mü’mininasıl rahatlattığını, ne denli mutlu ve bahtiyar kıldığını gördünüz. Meğerşeytanın yolu ne kadar çirkinmiş, günah ve isyan, ne müthiş bir huzursuzlukkaynağı imiş!

Akşamlarınasıl da senenin diğer aylarından farklı bir program uygulayabildiniz? Hiçbitmeyecekmiş gibi görünen meşgaleleriniz nasıl silindi? İşinizi yatsılara,gece yarılarına kadar sürdürmediniz; akşamları sıcacık yuvanızda, sevgili ailefertlerinizle sofralarınızın başında nasıl hazır bulundunuz? Ya cömertliğinizcuşa geldi de evinize dostları çağırdınız; ya da bir yakınınızın iftarsofrasına davet olundunuz. Maşallah yatsı namazlarınızı camide cemaatle kılmayıhiç kaçırmadınız, başka zamanki gibi yorgunluk, tembellik göstermediniz. O uzunteravih namazlarını cemaatle, belki de hatim sürerek kıldınız!

Geceleritatlı uykularınızı bölüp sevaplı sahurlara kalktınız, teheccüt namazlarıkıldınız. Belki de mavi sonsuz gökteki pırıl pırıl yıldızları seyrettiniz.Yaradan’ın azametini görüp ürperdiniz. Abdest tazeleyip elinizde özel mushaf-işerîfiniz, sabah namazına mukabele dinlemeye gittiniz.

Uykunuzazdı, karnınız açtı, yorgundunuz ama çok mutluydunuz. Vaazlar dinleyip dininözünü anladınız, ibadet ve taat, hayrât ve hasenât yaptınız. Malınızın zekâtınıhesaplayıp ayırdınız, cebinize koydunuz, sadakalar verdiniz, fakirlerisevindirdiniz, meleklerle yakınlaştınız, melekleştiniz.

Allah(celle celâlüh), cümle ibadet ve hayırlarınızı en üstün mükâfatlarlamükâfatlandırsın.

Bayramdansonra, Ramazan’da kurduğunuz mutlu ve mânevî düzeni bozacak, yine eski halinize dönecek misiniz?

Hayır,asla, Allah göstermesin, yazdıysa bozsun, hiç öyle şey olur mu?

Rabbimizcümlemizi korusun. Uyandıktan sonra gaflete, hidayetten sonra dalalete,itaatten sonra isyana, imandan sonra küfre, izzetten sonra zillete, sevaptansonra ikaba, kabulden sonra redde, ikramdan sonra intikama, azaba uğratmasın!

Bundansonraki bütün ömrümüzü has, halis, hakikî, samimi, istikrarlı bir kul olarakgeçirmeyi, salih ameller işlemeyi, rızasını kazanmayı, cennetine girmeyi,cemalini görmekle şereflenmeyi cümlemize nasip ve müyesser eylesin, âmîn, bi-hürmetiseyyidi’l-mürselîne Muhammedin ve âlihî ecmaîn!

                                                           Kur’an’ınAnlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu

Bu köşenin içeriği  KUR’AN’INANLAMIYLA BULUŞMAK  PLATFORMU tarafındanhazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'lFurkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.   Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, sesdosyalarına www.akradyo.netadreslerinden ulaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için: [email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.