Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

RABBİNİ TANI


Allah muttakî olanları sever.

 Hayır (gerçek onların söyledikleri gibideğil), kim ahdini yerine getirir ve “Allah’ın emrine uyup günahlardansakınırsa” (bilsin ki) şüphesiz Allah, muttakî olan (yasaklarından kaçınan veemrine uygun yaşayan)ları sever.  (Al-i İmran/76

 

                 OKUNMAMIŞ ÜÇ MESAJINIZ VAR

                                          Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

 

·        Nitekim(size nimetimi tamamladığım gibi) içinizden, size âyetlerimizi okuyan, sizitezkiye eden (şirkten, maddî ve mânevî kirlerden ve kötülüklerden temizleyen),size Kitab’ı ve hikmeti (ve O’nun hükümlerinin uygulamasını) öğreten vebilmediklerinizi bildiren bir Resul gönderdik. Bakara/151

·        İnsanlardan,yerdeki canlılardan, davar (ve sığır gibi)lerden de yine böyle türlü renklerdeolanlar vardır. Kulları içinde, Allah’tan ancak âlimler/bilginler korkar.Şüphesiz Allah mutlak galiptir, çok bağışlayıcıdır. Fatır/28

·        Allahkendisinden başka hiçbir ilâhın olmadığına şehadet etmiş (bildirmiş)tir.Melekler ve (adaletli) ilim sahipleri de dosdoğru (bu gerçeğe iman ve ikrar ileşehadet ettiler). O’ndan başka ilâh yoktur. O, mutlak galip, hüküm ve hikmetsahibidir. (Al-i İmran /18)

 

DÜŞÜNMEZ MİYİZ?

Onlar Kur’an(’ın söyledikleri) üzerindedüşünmezler mi? Yoksa kalpler(inin) üzerinde kilitler mi var? (Muhammed/24)

Suffe Mescid-i Nebi’nin yanında bir yerdi. Burada fakir Müslümanlarkalır eğitim öğretim işiyle uğraşırlardı. Rasulullah (sav) sık sık onlarıziyaret ederek ilgilenirdi. Bir gün yine Suffe’ye uğradı.

 Oradakilere:

 - Hanginiz her gün hiç günahişlemeden ve akrabalık bağlarını da bozmadan Buthan'a veya Akik'e gidip oradanzahmete ve masrafa girmeden iki adet iri hörgüçlü dişi deve tutup getirmeyiister? diye sordu.

Onlar da:

-         Ey Allah'ın Resulü bunu hepimiz isteriz,dediler.

 Bununüzerine Hz. Peygamber (sav):

 - Ohalde birinizin mescide gidip orada Allah'ın kitabından iki ayeti öğrenmesiveya okuması, kendisi için iki deveden daha hayırlıdır. Üç ayet onun için üçdeveden, dört âyet onun için dört deveden ve okunacak ayetler kendi sayılarıncadeveden daha hayırlıdır, buyurdu.

Müslim, Salatü'l-Misafirin: 251; Ebu Davud, Salat: 349, 1456 H                                                           

 

HADİS-İŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

“Allahım! Fakirlikten,yokluktan,zilletten sana sığınırım. Zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım.”

(Ebu Davud, Ahmed b.Hanbel)

YAŞAYANKUR’AN: Hz. MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV)BİZE

Ø       Enes( ra) 'den rivayetedildiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurdu:

"İlim tahsil etmek için yolculuğa çıkan kimse, evine dönünceye kadarAllah yolundadır." (Tirmizî)

Ø     Ebû Hüreyre ( ra) 'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah (sav) şöylebuyurdu:

"Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir.Sadece Allah'ı zikretmek ve O'na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim veöğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır."  (Tirmizî, Zühd 14. Ayrıca bk.İbni Mâce, Zühd 3)

Ø    Ebû Ümâme ( ra) 'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah (sav)  şöyle buyurdu:

"Âlimin âbide üstünlüğü, benim sizin en aşağıderecede olanınıza üstünlüğüm gibidir." SonraResûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Şüphesiz ki Allah, melekleri, gök ve yer ehli, hattayuvasındaki karınca ve balıklar bile insanlara hayrı öğretenlere duaederler."  (Tirmizî,İlim 19)

 

 

Buköşenin içeriği  KUR’AN’IN ANLAMIYLABULUŞMAK  PLATFORMU tarafındanhazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'l FurkanAçıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.   Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, ses dosyalarına www.akradyo.net adreslerinden ulaşabilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.