POLİTİKA CADDESİ KİTAPLAŞTI

Kahramanmaraşlı gazeteci Yener Atlı, 10 yıldır “Politika Caddesi” isimli köşesinde kaleme aldığı yazılarını, bir kitapta topladı. Atlı, “Köşe yazılarını kitaplaştıran bir gazeteci olarak bu mesleği icra eden arkadaşlarıma örnek olmak istedim” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
POLİTİKA CADDESİ KİTAPLAŞTI

Kahramanmaraş medya dünyasının sevilen ismi ve marastimes.com yazarı Yener Atlı’nın “Best of Maraş, Politika Caddesi” isimli kitabı Mayıs ayında yayımlanıyor. İş ve siyaset dünyası üzerine yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerinde toplayan Atlı’nın kitabının önsözünü ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu kaleme aldı. Cinius Yayınlarından çıkacak kitapla ilgili, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ve Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı’da duygularını dile getiren yazılar yazdı.
Hisarcıklıoğlu yazdığı önsözünde, Atlı’nın Anadolu insanının kimsesiz konumunun medyaya yansıyan direncinin kıymetli bir örneği olduğunu belirterek, “Atlı, ülkemizin en değerli marka şehirlerinden olan Kahramanmaraş’ta insanımızın aydınlanması için nezaketini koruyarak, büyük bir özveri ile köşesinden mücadelesini sürdürmüş bir kıymettir. 15 yıllık emeklerini bir kitap çatısı altında toplamasının ne kadar kıymetli bir değer olduğunu sıcağı sıcağına anlamak zor. Ama aradan yıllar geçtikçe bunun ne kadar değerli bir hazine olduğunu idrak edebileceğiz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Kitabı hakkında değerlendirmelerde bulunan gazeteci Yener Atlı, genelde siyaset ve iş dünyası üzerine yazılar yazdığını belirterek, amacının kentin siyasi tarihini kayıt altına almanın ötesinde, köşe yazılarını kitaplaştıran bir gazeteci olarak bu mesleği icra eden arkadaşlarına örnek olmak istediğini söyledi.
Atlı, “Aslında bu projeyi çok önceden gerçekleştirmek istiyordum. Ancak zaman bulamamıştım. Fakat sağlığımla ilgili son bir ayı İstanbul’da hastanede geçirince artık bunu gerçekleştirmenin zamanının geldiğini düşündüm. Hastane odasındaki yatağımda bilgisayarımla seçmeleri yaptım ve hatta yayınevi yöneticilerini de hastaneye çağırarak yazılarımı teslim ettim. Kitabımın önsözünü ise hastaneye de ziyaretime gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yazdılar. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Güzel bir eseri okuyucularımızla buluşturacağımı ümit ediyorum” diye konuştu.
“Best Of Maraş, Politika Caddesi” mayıs ayı içerisinde yayımlanarak kitapçı raflarındaki yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.