Özel Beyza Okulları Boğaziçi Kampüsü açıldı

Kahramanmaraş’ta açıldığı günden bu yana kentin eğitim kalitesini arttıran Özel Beyza Okulları’nın Boğaziçi Kampüsü, düzenlenen törenle açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2018 15:49
Özel Beyza Okulları Boğaziçi Kampüsü açıldı

Kent eğitimine verdiği destek ve sunduğu hizmet ile Kahramanmaraş eğitiminin kabuğunu kırmasında öncü rol oynayan okullardan biri olan ve yetiştirdiği yüzlerce, binlerce başarılı öğrenciyle nam salan Özel Beyza Okulları, hizmet kalitesini arttırmak adına Boğaziçi Kampüsü’nü hizmete açtı. Okul binasında gerçekleştirilen açılış törenine; Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen’in yanı sıra okul idarecileri ve basın mensupları katıldı. Oldukça samimi bir ortamda düzenlenen açılış töreninde Özel Beyza Okulları’nın yeni okulu kesilen temsili kurdelenin ardından hizmete açıldı.

ozel-beyza-okullari-bogazici-kampusu-acildi.jpg

“EĞİTİM SİSTEMİ İÇERİNDE MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE VURGU YAPTIK”

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı konuşmada, “Hayırlı bir hizmet açılışı yapmak için buradayız. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitim sistemi içerinde milli ve manevi değerlere, yerli hususlara vurgu yaptık. Biz böyle milli ve manevi değerlere sahip çıkan, bu ülkeye bu coğrafyaya sahip çıkan özel okulların var olması için, büyümesi için biz bunları yapıyoruz.2013 yılında 100 okuldan sadece 2 tanesi özel okuldu. Şuanda 100 okuldan 8-9 tanesi özel okul. Bu çok önemli bir nokta. Biz bu özel okulları açarken tek kriterimiz yerli ve milli olması ve hassasiyete dikkat etmesi. Ben bu anlamda Beyza okulları gibi bu hassasiyetlere riayet eden okul sayılarımızın artmasını temenni ediyorum. Bunun bize ne gibi faydası var, Milli eğitim bakanlığı olarak bir dönemde harcadığımızı paranın bir kısmının özel sektörde bir kişi harcıyor ve çocuklarımızı eğitiyor. Bu açıdan çok önemli. Sektör büyüdükçe ekonomik canlılık ortaya çıkıyor. Ekonomimize iş adamlarımız yatırım yapmaya başlıyor. Bu yönüyle ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Daha önceden yok muydu vardı fakat FETÖ bu sektörü kontrol ediyordu ve devlete gitmesi gereken katkının tamamı FETÖ’nun dershanelerine aktarılıyordu ve biz bu sistemi bu alanda düzenledik yepyeni bir şekilde tekrar yatırımcıların önüne sunduk. Şuandan itibaren Özel okullarımıza yatırım yapmak isteyen herkese milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan bir kuşak yetiştirme emelinde olduktan sonra kapımız sonuna kadar açık. Her daim destek olacağız. Bu çocuklar hepimizin, bu ülke hepimizin Büyükşehir belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, yatırımcı arkadaşlara bu konudaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

514381.jpg

“BEYZA OKULLARI KAHRAMANMARAŞ İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, “Kahramanmaraş olarak bizim için çok mutlu bir an. Kahramanmaraş’ın en önemli tesislerinden bir tanesini Kahramanmaraş’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belki bunu Beyza okulları yapmakta ama Kahramanmaraş için büyük bir değer. Bu ana yaşamaktan bizde belediye olarak çok mutluyuz. Müsteşarımızda bizleri yalnız bırakmadı ve kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Bizler eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Biz asil bir millete sahip ülkeyiz. Sosyal ve beşeri sermayesi olan bir ülkeyiz. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerek. Buğun Cumhurbaşkanımızı liderliğinde 15-16 yıldan bu yana büyük bir hamle yaparak ülkemiz ayağa kalkmakta âdete bir medeniyeti ayağa kalkıp şahlanmakta. Bunu da her gün hissetmekteyiz. Bugün çifte bayram yaşadık, çifte zafer yaşadık.18 Marta Çanakkale zaferini kutlarken, başbakanımız liderliğindeki Kahraman ordumuz Afrin’i fethederek, bölgeyi terk ederek Türkiye üzerinde oynanan planları da boşa çıkardı. Bizde üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmamız gerek. Çok güçlü nesiller yetiştirmemiz gerek” ifadesini kullandı.

ozel-beyza-okullari-bogazici-kampusu-acildi3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.