Onikişubat Belediyesi talepleri çözüme kavuşturuyor

Kahramanmaraş ekonomisinin cazibe noktalarından bir tanesi olan Haller Bölgesindeki yol sorunu yapılan müracaatlar neticesinde çözüme kavuşuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2018 12:23
Onikişubat Belediyesi talepleri çözüme kavuşturuyor

HABER: EMRE BOZ

Gayberli Mahallesi’nde yatırımcılar ve iş adamları sıkıntılarını Diriliş Haber Gazetesi ile paylaştılar. Gayberli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, yatırımcıların sıklıkla kullandığı yollar kış aylarında çamurdan, yaz aylarında ise tozdan geçilmiyor. Aynı zamanda Batı Çevre Yolundaki alt geçit çalışmalarının başlaması ile birlikte alternatif yol olarak kullanılacak olan yol, geçici bir süre şehirlerarası yol olarak kullanılacak. Bölgeye hakim iş adamları, konuya muhatap yolun yakınlarına 4 yıl önce köprü yapıldığını ve bu köprünün trafiği yoğunlaştırdığını söylediler. Bu yoğunluğu mevcut yolun kaldırmadığını belirten bölge sakinleri iyileştirme çalışması yapılmasını istedi.

onikisubat-belediyesi-talepleri-cozume-kavusturuyor1.jpg

BU BÖLGE KAHRAMANMARAŞ’IN CAZİBE NOKTASI

Yoğun trafiğin bozuk yoldan işlediği vurgusunu yapan iş adamları gazetemize şu açıklamayı yaptılar; “ Kayseri yolundaki karayolu çalışmalarından dolayı trafiğin yoğunluğu bu bölgeye aktı. Buradan günde binlerce araç geçiyor. Bu araçlardan kaynaklanan tozlar çevredeki tarım arazilerini de olumsuz etkiliyor. Bu bölge Kahramanmaraş’ın cazibe noktası. Buradaki sıkıntıların çözüme kavuşması adına gerekli makamların dönüşlerini beliyoruz. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar var ve yatırımlarına hiçbir zaman ara vermiyorlar. Bu bölgenin hizmete ihtiyacı var. Bu bölgede depolar, imalathaneler, fabrikalar ve esnaflar var. Bölge sakinleri olarak daha rahat hareket edebilmek için bu yolun bakımlarının yapılmasını konu ile ilgili yetkililerden rica ediyoruz”

Diriliş haber Gazetesi olarak bölgenin sorunlarını dinledikten sonra konuya muhatap makamlar ile görüşerek çözümler hakkında bilgiler aldık.

onikisubat-belediyesi-talepleri-cozume-kavusturuyor2.jpg

“ALTYAPI PLANLAMASI YAPILDI ÇALIŞMA BAŞLAYACAK”

Konunun takipçisi olarak Onikişubat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçerek konu ile ilgili bilgiler aldık.

Edindiğimiz bilgilere göre konuya ilişkin yolun altyapı planlamalarının yapıldığını en yakın zamanda da çözüme kavuşacağını öğrendik. Fen İşleri Müdürü Said Avşar’dan aldığımız açıklamada, söz konusu yolların mevcut altyapı incelemelerinin yapıldığı ve planlamasının hazır olduğu vurgusu yapıldı.

Fen İşleri Müdürü Said Avşar’ın açıklamaları şu şekilde; “2016 yılında yapılan plan tadilatı ve akabinde yapılan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun uygulama işlemi neticesinde oluşan yollar mevcut imar planına göre oluşturulmuştur. Fakat altyapı çalışmaları tamamlanmadığından kaplama çalışmaları yapılmamıştır, bugün geldiğimiz noktada bölgenin imar çalışmaları bittiğinden dolayı en yakın zamanda altyapı çalışmalarını bitireceğiz. Altyapı çalışmalarının ardından da kaplama ve asfalt çalışmalarına geçilecek. Onikişubat Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sorunlarına her zaman kulak verip çözüme kavuşturmayı hedefledik. Konu bahsi yolda altyapı planlamaları yapılmış olup, kaplama çalışmalarına da yakın zamanda başlayacak. Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek Bey’in hedefleri doğrultusunda her zaman insan odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz”

Onikişubat İlçesine bağlı Gayberli Mahallesi’nde birçok tarım arazisi bulunan ve yatırımcının sıklıkla kullandığı yollar kış aylarında çamurdan, yaz aylarında ise tozdan geçilmiyor. Aynı zamanda Batı Çevre Yolundaki tünel çalışmalarının başlaması ile birlikte alternatif yol olarak kullanılacak olan yol, geçici bir süre şehirlerarası yol olarak kullanılacak. Buna bağlı olarak yoğun bir şekilde ağır vasıta araçlar tarafından kullanılan yolda tahribatlar meydana geliyor ve bu da ciddi sorunlara neden oluyor.

onikisubat-belediyesi-talepleri-cozume-kavusturuyor5.jpg

BÖLGE ESNAFI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Bölgede faaliyet gösteren yatırımcılar yolların sıkıntılı olmasından dolayı hem zaman kaybı yaşadıklarını hem de maddi anlamda zor durumda kaldıklarını söylediler.

Bölge esnaflarından aldığımız açıklamalar şu şekilde; “buraya 4-5 yıl önce köprü yapıldı. Köprü yapıldıktan sonra buranın trafiği yoğunlaştı. Kayseri yolundaki alt geçit çalışmaları sonrasında buranın trafiği daha da arttı. Ağırlığın hepsi bu caddeye geldi. Bu yol asfalt olmadığı için kışın çamurdan yazın da tozdan geçilmiyor. Biz çevre esnaflar olarak burada perişan oluyoruz. Bu bölge çeşitli sektörler ile Kahramanmaraş’ın ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Bu bölgenin hizmete ihtiyacı var. Yoğun bir esnaf takımı var ve hepsinin bu yola ihtiyacı var. Esnaflar olarak daha rahat edebilmek için bu yolun bakımlarının yapılmasını konu ile ilgili yetkililerden rica ediyoruz”

onikisubat-belediyesi-talepleri-cozume-kavusturuyor6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.