Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

OKUNMAMIŞ ÜÇ MESAJINIZ VAR

Rahmanve Rahim Allah’ın Adıyla

¨            Resûl’ünüzerine düşen, sadece tebliğ etmektir. Allah neyi açıklayıp neyi gizlediğinizihakkıyla bilir. (Maide/99 ) 

¨            Muhammed Allah’ın Resûlü’dür. Onunla beraber olan (mü’min)ler,kâfirlere/İslam karşıtlığı yapanlara karşı çok şiddetli, kendi aralarında iseçok şefkatlidirler. Onların (namazda) rükû yaptıklarını (ve) secde ettiklerinigörürsün. Onlar, Allah’tan (daima) lütuf ve rıza isterler. Yüzlerindesecdelerin eserinden (meydana gelen) nişanları vardır. Tevrat’takivasıfları budur. İncil’deki vasıfları da (şöyledir: Onlar) filizini çıkaran,derken onu (filizini) kuvvetlendiren, kalınlaşan, zamanla gövdesi üzerindedoğrulup dikilen bir ekin gibidir ki ekincilerin hoşuna gider, (AllahResûlü’nün ashâbı ile birlikte böyle gelişip kuvvetlenmesinin misalleanlatılması) kâfirleri öfkelendirmek içindir. Allah, içlerinden iman edip desâlih amel işleyenlere, mağfiret ve büyük mükâfat vaadetmiştir. (Fetih/29)

¨            EyPeygamber! Muhakkak biz seni, (ümmetin üzerine) bir şâhit, bir müjdeci ve biruyarıcı olarak, hem de Allah’ın izniyle, bir davetçi ve nur saçan bir kandilolarak gönderdik. (Ahzab/45 ) 

 

   YOLUMUZU AYDINLATANLAR

Eğeryerdeki ağaçlar (birer) kalem olsa, deniz de (mürekkep olsa), ardından yedideniz ona (katılıp) yardım etse yine (bunlar tükenir de) Allah’ın kelimeleritükenmez. Şüphesiz Allah mutlak galip, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir. (Lokman /27)

HZ.EMİR KÜLÂL (K.S.) BUYURMUŞLAR Kİ:                                                                       

“Ey kıymetlitalebelerim! İlim öğrenmekten ve Muhammed aleyhisselamın yoluna tabi olmaktanasla ayrılmayınız. Bu, mümin için bütün saadetlerin ve nimetlerin vasıtasıdır.Bunun için Rasulullah (s.a.v.) buyurdu ki; “İlim öğrenmek, her müslüman erkekve kadına farzdır.” Bunlar sırasıyla şu bilgilerdir:
1.    İman ve itikat bilgileri
2.    Namazla ilgilibilgiler
3.    Oruçla ilgilibilgiler
4.    Zengin ise zekatile ilgili bilgiler
5.    Zengin ise hacile ilgili bilgiler
6.    Ana-babahaklarını öğrenmek
7.    Sıla-i rahim(akrabayı ziyaret)
8.    Komşu hakları
9.    Lazım olanalış-veriş bilgileri
10.  Helaller ve haramlar
Çünkü insanların çoğu, bilmediğinden vebildikleriyle amel etmediklerinden helak olmuştur.”

 

YAŞAYAN KUR’AN: Hz.MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV)BİZE

·                 “Benimdurumum ile sizin durumunuz, ateş yanınca çekirgeler ve pervane böceklerininateşe atılmaya başladığı bir adamın durumuna benzer. İşte ben, ateşedüşmeyesiniz diye sizin kuşaklarınızdan tutuyorum. Siz ise, benim elimdenkurtulmaya çalışıyorsunuz...” (Müslim,Buhari, Tirmizi)

·                  İbni Mes’ud (r)’dan rivayetle Resulullah (sav) şöylebuyurdu:

        “Kıyamet gününde insanların bana en yakın olanları, bana en çok salat-ü selamgetirenlerdir. (Tirmizi)

·                  Ebu Said el-Hudri (ra) ’den rivayet edildiğine göre Resulullah(sav) şöyle buyurdu:

“Kim, Rab olarak Allah’ı, din olarak İslam’ı,peygamber olarak Muhammed (sav)’i kabul edip hoşnut oldum derse cennet onagerekli, vacip olur.” (Müslim ve Ebu Davud)

 

“Allah’ım!Bedenime afiyet ver. Allah’ım! Kulağıma afiyet ver. Allah’ım! Gözümü afiyettekıl. Senden başka ilah yok, ancak sen varsın.” (Ebu Davud)

 

Bu köşenin içeriği KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin  Feyizli'nin Hazırladığı Feyzü'l Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’ndenalınmıştır.   Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net,ses dosyalarına www.akradyo.net adreslerin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.