Nüfus müdürlüğü hafta sonları da açık

Nüfus müdürlüğü hafta sonları da açık

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2017 18:29
Nüfus müdürlüğü hafta sonları da açık

Kahramanmaraş Nüfus Müdürlüğü çalışmalarına hız verdi. Kimlik kartlarının değişip yerine çipli kimlik kartlarının verilmesi ile birlikte halkın yoğun taleplerine yetişmekte zorlanan Nüfus Müdürlüğü,  Mesai saatlerinin bitişini 19:00’a ilerletirken, Hafta sonları da çalışma kararı alındı. Karardan memnun olan vatandaşlar, bu yeni düzenlemenin işleri daha hızlandıracağı ve daha çabuk çözüme kavuşturacağını belirtti.

Çipli Kimlik Kartlarına Başvuru internet üzerinden ‘https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr’ veya ‘Alo 199’ hattından alınacak randevular ile veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılabiliyor.

‘KİMLİĞİ KAYBOLANLAR İÇİN KOLAYLIK SAĞLANIYOR

Vatandaşların kimliklerinin kaybolması durumunda yeni çiplik kimlik kartlarının 30 gün gibi uzun bir sürede gelmesi sebebi ile halka ‘Geçici Kimlik Belgesi’ verilerek bu mağduriyet giderilmeye çalışılıyor.

Geçici Kimlik Belgesi’nin Resmi Kimlik Kartı yerine geçerek bütün kurumlarda geçerli olması halkın birçok endişesinin önüne geçti.  Daha önce 15 Günlük verilen ‘Geçici Kimlik Kartının süresi yapılan değişiklik ile süresiz hale getirildi.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.