Mutfak atölyesi Mutfak Müzesi’nde

Kahramanmaraş Aşçılar ve Pastacılar Derneği’yle Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’nun düzenlediği Yöresel Lezzetler Mutfak Atölyesi Etkinliği Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2018 17:50
Mutfak atölyesi Mutfak Müzesi’nde

Sütçü İmam Üniversitesi aşçılık bölümü öğrencilerine Workshop eğitimin de verildiği etkinliği Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Aşılar ve Pastacılar Derneği ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ortaklaşa düzenledi. Öğrencilere yönelik Workshop eğitimini Türkolog, Workshop Eğitmeni Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu verdi.
Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerinin de sunulduğu etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Ayşe Nazlı, kendilerine bu imkanı veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür etti. Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerini tanıtmak ve dünyaya duyurmak adına yaptıkları çalışmaları anlatan Nazlı, bu noktada Dulkadiroğlu Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Mutfak Müzesi’nin önemine değindi.

mutfak-atolyesi-mutfak-muzesi’nde2.jpg
Nazlı, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Konfederasyonumuzla birlikte Kahramanmaraş’ımızın mutfak kültürünün tanıtılması adına böyle güzel bir çalışma yaptık. Konfederasyon Başkanımız Gökhan bey de bizleri yalnız bırakmadılar. Desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemediler. Etkinliğimiz kapsamında Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerimize Workshop eğitimi verildi. Bu eğitim programını da bizlere her türlü imkanı sunan Mutfak Müzemizde uygulamayı uygun gördük. Unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerimizi bu sayede ön plana çıkarmış olduk. Ben bizlere bu imkanı sunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür ediyorum.”

mutfak-atolyesi-mutfak-muzesi’nde1.jpg
Etkinliğe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Cevdet Kabakçı ve Kahramanmaraş Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı katıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.