Maraş Biberi Kümelenme Projesi

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Biber Üreticilerini kabul etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2018 09:38
Maraş Biberi Kümelenme Projesi

Avrupa Birliği ve Türkiye'nin ortaklaşa finanse ettiği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü "Rekabetçi Sektörler Programı" kapsamında desteklenen "Maraş Biberi Kümelenme Projesi" ile Maraş biberinin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğini ve ticaretini artırmaya yönelik başlatılan çalışma kapsamında Kahramanmaraşlı Biber Üreticileri Türkiye Büyük Millet Meclisinde İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’i ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU Kahramanmaraş’taki biber üretimi, sektörün durumu ve Maraş Biberi Kümelenme Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç

‘Kahramanmaraş’ın dondurmadan sonraki en önemli markalarından biri Maraş Biberidir. İnşallah bu Kümeleme Projesiyle Uluslararası alanda geçerli standartlar sağlanacak, o satndartta üretim yapılacak, yine bu proje kapsamında kurulacak laboratuvarda standartlar değerlendirildikten sonra, kriterleri sağlayan üreticilerimiz, özel olarak belirlenecek maraş biberi logosu  ile biberlerini piyasaya sürebilecek, böylelikle  hem şehrimiz hemde biberimiz olması gereken marka değerine ulaşacaktır. Ben bu projeye katkı sağlayan Bakanlıklarımıza, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ile mesayi arkadaşlarına, yine şehrin markasına sahip çıkarak projeye dahil olan özel sektör temsilcilerimize şehrimiz adına yürekten teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.