Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

KUR'AN'IN ANLAMIYLA BULUŞUYORUZ

 KURBAN ALLAH(CC)’A YAKINLAŞMADIR

Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

* Biz her ümmet için kurban kesmeyi meşru kıldık ki kendilerine (Allah’ın) rızık olarak verdiği (dört ayaklı) kurbanlık hayvanlar (boğazlanırken) üzerine (yalnız) Allah’ın ismini ansınlar. Sizin İlâhınız bir tek İlâhtır; o halde O’na teslim olun. (Resûlüm!) İtaatkâr ve mütevâzi olanları müjdele! (Hac, 34)

* (Resûlüm!) Onlara Âdem’in iki oğlunun gerçek haberini oku: Hani ikisi birer kurban sunmuşlardı (Hâbil koç, Kâbil ekin sunmuştu) da onlardan birinin (Hâbil’in)ki kabul olunmuş, (gökten inen ateş, onun kurbanını yakmış) diğerininki kabul olunmamıştı. O (kurbanı kabul olunmayan Kâbil, bu durumu kıskanarak kardeşine): “Seni mutlaka öldüreceğim.” demişti. (Hâbil de): “Allah, ancak kendisinin emrine uyan/karşı gelmekten sakınanlardan (kurbanı) kabul eder.” demişti. ( Maide, 27)

* Gelsinler de, böylece kendileri için (dünya ve âhirete ait) birtakım faydalara şâhit olsunlar ve o belirli günlerde de (Allah’ın) kendilerine rızık olarak verdiği (bilinen dört ayaklı) kurbanlık hayvanlar (boğazlanırken) üzerine Allah’ın ismini ansınlar. Onların etinden hem kendiniz yiyin hem de darlık içinde olan fakirlere yedirin. ( Hac,28)

* FARKINDA MIYIZ ?

* Onlar Kur’an(’ın söyledikleri) üzerinde düşünmezler mi? Yoksa kalpler(inin) üzerinde kilitler mi var? (Muhammed/24)

* Nafi b. Abdülharis’i, Hz. Ömer (ra) Mekke'ye vali tayin etmişti. Bir gün Mekke Medine arasındaki Usfan'da Hz. Ömer'le karşılaştılar. Hz. Ömer Mekke valisine:

* — Mekke'de yerine kimi vali bıraktın? diye sordu. Nafi:

* — İbni Ebza'yı, diye cevap verdi. Hz. Ömer:

* — İbni Ebza da kimdir? dedi. Nafi:

* — Azadlı kölelerimizden biridir, deyince Hz. Ömer:

* — Yerine bir azadlı köleyi mi vali olarak bıraktın? Deyince vali Nafi:

* — O, Allah’ın kitabını okur ve bütün farzları bilir, dedi.

* Bunun üzerine Hz. Ömer şöyle dedi:

* — Peygamberimiz (sav): Şüphesiz ki Allah bu kitap sebebiyle bir takım milletleri yüceltir ve diğer bir takımını da alçaltır, buyurdu. (Müslim, Misafirin, 269; İbn Mace, Mukaddime 16)

* Kuran’ı bilmek, okumak ve anlamak bir azatlı köleyi dünyada valilik makamına yükseltecek kadar önemli olabiliyorsa onu okuyan anlayan ve yaşayan toplumlar acaba dünyada ne kadar yükselir? FARKINDA MIYIZ ?

* HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

Allahım! Ben kendime çok zulmettim. Günahları bağışlayacak ise yalnız sensin. Öyleyse tükenmez lüftunla beni bağışla, bana merhamet eyle. Çünkü affı sonsuz , merhameti nihayetsiz olan yalnız sensin. (Buhari, Müslim, Tirmizi,İbn Mace)

“EY BABACIĞIM! EMROLUNDUĞUN İŞİ YAP”

10 Zilhicce 1434/15 Ekim 2013 Salı günü mübarek Kurban bayramını idrak ediyoruz; cümlenize ve cümle İslâm âlemine kutlu olsun!

Mâlikü’l-mülk ve Hâlıkü’l-ekvân, Kuddûs ü Sübhân, Kadîr ü Müsteân, Raûf u Rahmân olan Allâhu Azîmü’ş-şân hazretleri cümlenize, cümle akraba, ahbâb ü yârânınızla beraber, nice nice uzun yıllar, gönlünüzce nice nice mutlu bayramlar nasip ve müyesser eylesin!

Zilhicce ayının bayrama kadarki on günü, çok feyizli, çok sevaplı, çok kıymetli, çok mübarek günlerdir. Bu günleri mümkün oldukça zikirli, hayırlı, ibadetli, oruçlu geçirmeye gayret gösterin. Hele Zilhicce’nin 9’u olan arefe günü, senenin en hayırlı günüdür, o gün Rabbü’l-âlemîn sayısız kullarını afv ü mağfiret eyler, o günü mutlaka oruçla ziynetlendirin (14 Ekim Pazartesi).

Bu köşenin içeriği KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin Hazırladığı Feyzü'l Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır. Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, ses dosyalarına www.akradyo.net adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.