Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

KUR’AN’DAN CİHANA

KUR’AN’DAN CİHANA

Allah’a ve Resûlü’ne inanın, sizi üzerinde tasarrufuna/harcamasına vekil kıldığı (maddî) şeylerden (Allah uğrunda) harcayın. Sizden iman edip de (Allah için) harcayanlar var ya! Onlar için büyük bir mükâfat vardır.

 (Hadid /7)

 

   KUR'AN'IN ANLAMIYLA BULUŞUYORUZ

YAKITI İNSANLAR VE TAŞLAR OLAN ATEŞTEN KORUNUN

          Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

  • Kaynaş(ıp huzura kavuş)manız için size kendi (cinsi)nizden zevceler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O’nun (kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz ki bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.(Rum/21)

 

  • Ey iman edenler! (Ailede beraberce İslâm’a uygun yaşayın da böylece) kendinizi ve çoluk çocuğunuzu, yakıtı insanlar ve (yanıcı) taşlar olan ateşten koruyun. Onun üzerinde (görevli) iri yapılı, haşin tabiatlı, Allah’ın kendilerine emrettiği şeylere baş kaldırmayan ve emredildikleri şeyleri yapan (on dokuz zebânî) melekler vardır. (Tahrim/6)

 

  • Allah, size kendilerinizden eşler verdi; eşlerinizden de size oğullar ve torunlar verdi ve size güzel (ve temiz) şeylerden rızık verdi. Böyle iken onlar yine bâtıla inanıyorlar da Allah’ın nimetine (karşı) hâlâ nankörlük mü ediyorlar? Nahl/72

 

    SON PEYGAMBER (SAV)

            (Ey Resûlüm!) De ki: “Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayan ve merhamet edendir.”

                                      (3/ Al-i İmran Suresi: 31)

      MEKKE DEVRİ TEVHİD MÜCADELESİ

 

…Ümmü Eymen, annesinin ölümünü ve son sözlerini çocuk safiyeti içinde ve göz yaşlarıyla izleyen Muhammed'i (a.s.) güçlükle iknâ etti. Mekke'ye getirdi. Dedesine teslim etti.

Şimdi o, altı yaşında ve üçüncü barınaktaydı.

Baba ocağını dede kucağında yaşamaktaydı.

Abdülmuttalib şefkat ve merhametle torununu bağrına bastı. Ona bü­yük bir itina ile baktı. Ne yazık ki, Abdülmuttalib ihtiyardı.

Torununa karşı engin bir sevgi ve bu sevgiden doğan derin bir kaygısı vardı;

"Kendisinden sonra sevgili torunu ne olacaktı? Ona kim bakacaktı?" Düşündü... Karara vardı;

Oğullarını başına topladı. Uzun süre bir bir yüzlerine baktı, baktı. Sonra Ebû Leheb'e:

-Sen dedi, zenginsin. Lâkin merhametten fakirsin. Çocuksa yetim! Abbas'a döndü;

-İnanıyorum ki, sen bu çocuğa bakarsın. Ancak ailen kalabalık, dar­dasın...

Ebû Tâlib söz aldı;

"-Babacığım, biliyorsun zengin değilim. Fakat yufka yürekliyim. Kar­deşimin oğluna bakmayı canıma minnet bilirim. Bu konuda sana teminat veririm," dedi.

Abdülmuttalib bir de torununa sordu

-Amcalarından hangisiyle kalmak istersin?

Muhammed (a.s.) Ebû Tâlib'in boynuna sarıldı kaldı... Dedenin soru­su böylece cevabını aldı…

Kaynak: Kur’an’ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi Prof. Dr. İsmail L. Çakan, N Mehmet Solmaz ( Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları 3 Yarışma Kitabı www.ufkayolculuk.com)

KÖLESİYİZ, RAZI OLSUN ALEMLERİN EFENDİSİ BİZDEN

 

HİKMETLİ SÖZLER

         O, (Allah) hikmeti dilediğine verir. Kime de hikmet nasip etmişse, muhakkak   ona   çok hayır verilmiştir. (Bu âyet ve öğütleri) olgun akıl sahiplerinden başkası düşünemez.  Bakara/269

    AHMED ZİYAÜDDİN GÜMÜŞHANEVİ (KS) BUYURDULAR Kİ:

           

“Muhabbetin dört çeşidi vardır: Allah'ı sevmek, Allah'ın sevdiklerini sevmek, Allah için sevmek, Allah'la beraber sevebil- mek. Aşk, bütün his, irâde ve düşüncelerden sıyrılarak yalnız Allah'a büyük bir iştiyakla yönelmek, mal, evlât, dünya ve her türlü alâkadan koparak, Hâlık'a hasret duymaktır.”

                **************

“Günahlardan kurtuluşun en sür'atli yolu, muhabbetullah ve cemalullah'a aşk ve şevk ile bağlanmalıdır. Bu ise çok ibadet etmek, istiğfar etmek, ölümü ve cehennem ateşini çok düşünmek, gecelerini ibadetle ihyâ etmek, mahlukâta şefkat göstermek, hüsn-i zan beslemek, şehvet, kin ve kötü fikirlere karşı sabretmekle elde edilir.

SÖZLERİN BÜYÜKLERİ BÜYÜKLERİN SÖZLERİDİR

HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

“Allahım! … Bizi selamet yollarına sevket, karanlıklardan kurtarıp aydınlığa kavuştur. Bizi çirkinliklerin açık ve gizli olanlarından uzak tut. Kulaklarımızı,  gözlerimizi ve kalplerimizi; eşlerimizi ve çocuklarımızı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl….”  (Buhari, Müslim, Ahmed b. Hanbel

         O’NUN (sav) AHLAKI KUR’AN’DI

  1. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Mü’minlerin îmân bakımından en mükemmeli, huyu en iyi olanıdır. Hayırlınız, kadınlarına karşı hayırlı olanlardır.” (Tirmizî, İbni Mâce)

 

  1. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz.”  (Buhârî, Müslim, Tirmizî ve İbni Mâce )

 

  1.        İbni Ömer (Ra)’den rivayet edildiğine göre Rasulullah (sav) şöyle buyurdu:

“Hepiniz çobansınız, hepiniz güttüğünüz sürüden sorumlusunuz. Amir memurlarının çobanıdır. Erkek, aile ve çocuklarının çobanıdır. Kadın da evinin ve çocuklarının çobanıdır. O halde hepiniz birer çobansınız ve hepiniz idareniz altında bulunanlardan sorumlusunuz.” (Buhari, Müslim)

55.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum