KSÜ’de “Mektep-Medrese Örneğinde Eski-Yeni Polemiği” Konulu Konferans Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından “Mektep-Medrese Örneğinde Eski-Yeni Polemiği” konulu konferans düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2018 10:06
KSÜ’de “Mektep-Medrese Örneğinde Eski-Yeni Polemiği” Konulu Konferans Düzenlendi

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Başkanı İbrahim Bal yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Eğitimci-Yazar Ali Yurtgezen “Mektep-Medrese Örneğinde Eski-Yeni Polemiği” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

“Ülkemizde son 300 yıldır eski-yeni ekseninde tartışmaya devam ediyoruz. Halen bu tartışma neticeye kavuşmuş değil.” diyen Ali Yurtgezen, “Bugün toplumumuzun ayrıştığı konularda bu tartışmaların da etkisini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eski-yeni tartışmasında yeniyi yüceltip eskiyi kötüleyen birçok söylemin bilgi kirliliği içerdiğini belirten Yurtgezen, insanların doğru sayılan görüşler üzerine hükümler verdiğini söyledi. Yurtgezen, “Geçmişimiz, tarihimiz bizim için faydalanabileceğimiz mirasımızdır. Büsbütün reddetmek yerine faydalı yönlerinden yararlanmamız gerekir.” diye konuştu.

Konferans sunumunun ardından Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Günalan tarafından Ali Yurtgezen’e hediye takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.