KOSGEB ile kurumsal anlamda ilki gerçekleştirdi

Kahramanmaraş’ta kurumsal anlamda bir ilki gerçekleştiren Soner Gözcü, KOSGEB’ten aldığı destek ile Maraş Bims firmasını kurarak, Kahramanmaraş’ta bims üretimini kurumsal anlamda yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2018 17:20
KOSGEB ile kurumsal anlamda ilki gerçekleştirdi

HABER: EMRE BOZ

Kahramanmaraş’a Bims’in dışarıdan gelmesi konusunu dert edinip, uzun yılların tecrübesi ile üretime başladıklarının altını çizen Soner Gözcü, destek konusunda bütün KOSGEB yetkililerine de teşekkürlerini iletti. Yaklaşık bir yıl önce kurulan Maraş Bims, Kahramanmaraş’ta kurulan ilk kurumsal Bims üretim firması unvanını da elinde bulunduruyor. Kahramanmaraş’ta inşaat sektörünün hızla ilerlediğini belirten Soner Gözcü; “Kentimizin daha gelişmiş bir kent olduğunu git gide fark ettik. Bims’i Kayseri’den sürekli şehrimize girdiğini görüyoruz. Şehrimizdeki paranın yine kendi şehrimiz içerisinde dönmesini istediğimiz için artık Bims’i kendimiz üretiyor ve şehrimize hizmet veriyoruz. Önceki dönemlerde Kayseri’den gelen bimsler hem maliyet hem de lojistik alanında zaman kaybına yol açıyordu. Artık bu sorunların ortadan kalktığını söyleyebiliriz” dedi.

kosgeb-ile-kurumsal-anlamda-ilki-gerceklestirdi1.jpg

“8 AYDA 800 BİN ADET ÜRETİM YAPTIK”

Sadece tek alanda değil, birçok kanalda üretim yaptıklarını değerlendiren Soner Gözcü; "2017 yılında başlamamıza rağmen piyasada 8 ay içerisinde çok ciddi bir üretim yaptık. Bahsettiğim dönem içerisinde 800 bin bims üreterek satışını gerçekleştirdik. Günlük 5 binden başlayıp taleplere göre 15 bine kadar üretim yapabiliyoruz. Üretim bandımızdan düzenli ve sağlam işçilik çıkarıyoruz. Kanal Kapama (Plaka Bims) Türkiye’de 3 yerde üretiliyor ve bunlardan bir tanesi de biziz. Türkiye’de 3 yerde üretimi yapılan bu bimsi Kahramanmaraş’ın adını da temsil ederek bizim de üretiyor olmamız ayrı bir gurur kaynadığıdır. Piyasaya yeni girmemize rağmen iyi bir müşteri potansiyeli yakalayarak birçok bayimiz oldu. Bims üretiminin içerisinde kullanılan çimento kalitesi çok önemlidir. Biz Kahramanmaraş’ın çimentosunu kullanıyoruz. En kaliteli ham maddeyi kullanarak ürünlerin ömrünün uzun olmasını sağlıyoruz. Kendi şehrimizde istihdam sağlıyoruz. Kayseri’den gelen Bimsden daha uygun fiyatlara hizmet ediyoruz” sözlerine yer verdi.

kosgeb-ile-kurumsal-anlamda-ilki-gerceklestirdi2.jpg

DALGALANMA VAR AMA KAHRAMANMARAŞ BUNDAN ETKİLENMEYECEK

Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe dalgalanmalar olduğunu ancak bunun sektörü sekteye uğratmayacağını vurgulayan Soner Gözcü; “Şu anda Kahramanmaraş inşaat sektöründe iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. Kahramanmaraş’ta birçok kurumsal firma var bu firmaların ve benzeri birçok firmanın üretimleri devam ettiği sürece inşaat sektöründe herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum” diyerek sözlerine son verdi.

kosgeb-ile-kurumsal-anlamda-ilki-gerceklestirdi3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum