Kitap okuyoruz geleceğe koşuyoruz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Yaşar Gölcü İlkokulu işbirliğinde Kitap Okuyoruz Geleceğe Koşuyoruz etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2018 17:11
Kitap okuyoruz geleceğe koşuyoruz

Yaşar Gölcü İlkokulu Müdürü Bekir Güneşlice, Müdür Yardımcısı Zahide Karaköse, Rehber Öğretmeni Hatice Haklı ve Sınıf Öğretmeni Zeynep Dobur ve öğrenciler Kitap Okuyoruz Geleceğe Koşuyoruz etkinliği gerçekleştirdiler.

Katiphan’da başlayan kitap okuma etkinliği daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesinde devam ettiler.

Burada bir açıklama yapan Yaşar Gölcü İlkokulu Müdürü Bekir Güneşlice; “Projemiz gereği çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmaları açısından böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu projemize 9 Avrupa ülkesi ve ülkemizden 81 ilden katılım var. Bu projede 10-30 öğrenci kitap okuma etkinliğine katılıyor. Bu projenin amacı ise şehrimizin tarihi mekanlarını ve kültürel değerlerini tanıtmak. Çocuklarımıza kitap okumaya karşı farkındalık kazandırmaktır. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzemizde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizle yeni güzel adamlar yetiştirmeyi hedefledik.

Bu etkinliği gerçekleştirmemizde bize desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç beye İl ve İlçe Milli eğitim Müdürlerimize ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Kitap Okuyoruz Geleceğe Koşuyoruz” projesine ilişkin bilgiler aktaran Sınıf Öğretmeni Zeynep Dobur ise: “Okumak Yaşamaktır isimli projeye biz de Kahramanmaraş’ı temsilen dahil olduk. Bu proje kapsamında büyükşehir belediyemiz, il milli eğitim müdürlüğümüz ve okul idarecilerimizin desteği ile bugünkü kitap okuma etkinliğimizi gerçekleştirdik. Şehrimizin tarihi mekanlarının tanıtımı adına da önemli bulduğumuz bu proje kapsamında bizlere destek veren herkese özellikle de projemizi kurucuları Sevilay ve Özgü hocama teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince öğretmen ve öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.