Kış aylarında dirençli olmak için bol bol tüketin! Krallar bile kullanıyordu

Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuk algınlığı, nezle, grip ve benzeri hastalıkların artması ile birlikte, Doğal bitkilere olan ilgide artmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2017 09:41
Kış aylarında dirençli olmak için bol bol tüketin! Krallar bile kullanıyordu

Soğuk algınlığı ve kış hastalıkları doğal yöntemlerle kullanılan bitki çayları ve şifalı bitkilerle bu hastalıklar bertaraf edilebiliyor.

Hem yetişkinler de hem de çocuklarda etkili olan doğal tedavi yöntemi, soğuk havalarda direnç artırırken, insanların daha zinde kalmaların yardımcı oluyor.

Kahramanmaraş’ta, Borsa caddesinde bulunan Şifacı isimli işyeri sahibi Yaşar Balbaba, kış ayında sağlığını korumak isteyen vatandaşlara kullanılması gereken bitkiler hakkında bilgi verdi. Bağışıklık sistemini güçlendiren ot ve çaylarla dirençli bir vücuda sahip olunacağını söyleyen Balbaba tüketilmesi gereken bitkileri şöyle sıraladı.

KRALLARIN KULLANDIĞI KIRMIZI MANTAR RAFLARDA

“Kış ayına girdik. 5 bin yıldan fazla geçmişe sahip, kralların kullandığı Kırmızı Mantar bağışıklığı kuvvetlendirmede çok etkili. Vücuttaki tüm zararlı bioaktif minarelerin yok edilmesine katkı sağlıyor. Tablet halinde satıyoruz.”

GİNSENG KIŞIN DİRENCİ ARTIRIYOR

Ginseng, Kore’de yetişen bir bitki. Kore hükümeti tarafından ticareti yapılıyor. Enerji ve zindelik verici özelliği var. Kış aylarında insan vücudunun direnci düşüyor. Bu ürün direnç artırırken, insanların daha zinde kalmaların yardımcı oluyor. Ayrıca zihin ve beyin gelişimine de katkı sağlayıcı özeliğe sahip. Bu ürünler 12 yaşından itibaren kullanılabilir.”

ÇÖREKOTU HER DERDE DEVA

Çörekotu yağı, Peygamber Efendimizin birçok Hadisinde anlatılmış. ‘Ölümden başka her derde deva’ dediği Çörekotu, insan metabolizması için çok faydalı. Çörekotu yağı, kilo almak ve vermek isteyenlerin, bağışıklığı ve direncini kuvvetlendirmek isteyenlerin olmazsa olmazı. Kilo vermek isteyenler sabah aç karnına, kilo almak isteyenlerde yemeğin hemen ardından tok karnına tüketilmesi gerekli. Ayrıca ağız yarası, diş eti, ağız kokusu problemi olan kişilerinde Çörekotu yağı tüketmesini tavsiye diyoruz.”

KIŞIN OLMAZA OLMAZI KEÇİ BOYNUZU

“Kış aylarının olmaza olmazı keçi boynuzu. Keçi boynuzu özünün en başta kan yapıcı özeliği var. Kışın bağışıklığı güçlendiriyor, son bahar ve kış aylarında kesinlikle tüketilmesi gerekiyor.”

KIŞÇAYI C VİTAMİNİ DEPOSU

“Kış çayı yüksek oranda C vitamine sahip. İçerisinde vücuttaki mikro organizmaları yok edici bitkiler var. Papatya, elma kurusu, kuşburnu, ada çayı, portakal kabuğu, zencefil, zerdeçal ve tarçın gibi karışımlardan oluşan bir çay.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.