Kılıçdaroğlu il başkanlarına talimat verdi “81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız!"

Kılıçdaroğlu il başkanlarına talimat verdi “81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız!"

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2016 12:28
Kılıçdaroğlu il başkanlarına talimat verdi “81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız!"

Cumhuriyet halk partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin il başkanları toplantısına katılmak için Kahramanmaraş’a geldi. Özel bir otelde partililer ve basın ile buluşan Kılıçdaroğlu Türkiye’nin bulunduğu durumu değerlendirdi.                        

Türkiye’de işsizliğin olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu işsizliği Kahramanmaraş’lı Ökkeşe mi soracağız dedi.                        

Bankaların faiz oranlarının çok yüksek olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu Türkiye’de istikrarsızlığın olduğunu savundu.                        

Kahramanmaraş’tan tüm Türkiye’ye seslenen Kılıçdaroğlu huzura ve barışa herkesin ihtiyacı olduğunu söyleyerek birçok konuda yanlış yapıldığına dikkat çekti.                        

Rusya sorununa ve Suriyeliler konusuna da değinen Kılıçdaroğlu ülkede yanlış strateji uygulandığını dile getirdi. Sütçü İmamın ruhuna seslenen Kılıçdaroğlu Türkiye’nin itibarının zedelendiğini iddia etti. Darbe girişimine de değinen Kılıçdaroğlu 240 demokrasi şehidinin olduğunu ve bu şehitlerin sorumlusunun kim olduğunu sordu.                        

Ülkeye demokrasi ve barışın getirilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu " mademki bu ülke iyi yönetiliyordu. Peki bu darbe neden geldi? Fetö’yü bu ülkenin başına bela eden kim soruyorum size. Darbe kanunundan sonra olağan üstü hal getirdiler. Neden geldi bu olağan üstü hal? Bu olağan üstü halin faturasını kim ödedi? Açıklıyorum bunu da bunun faturasını öğretmen,  sendikali, üniversite hocaları, sanayiciler, hakimler, savcılar ödedi. Bunları tutup hapse attılar.Gazetecileri hapse attılar. Bu insanların suçu ne soruyorum. Öte yandan sanatçılar ödedi bu faturayı sanatçıların darbeyle ne işi var. Ceza evlerinin önü halk ile doldu.  Bu insanların suçu ne?                

Kararname ile açığa alıyorlar sebebi ne efendim terör örgütü mensubu olabilir nereden biliyorsun delil var mı? Fabrikalara el konuluyor işçiler işsiz kalıyor. Yurt dışı çıkışları yasaklanıyor. Birisi suç işledi diye bunu tüm aileye mal ediyorlar. İstikrar dediler memleket bu hale geldi. Şehitlere saygının kalmadığı bir dönemde yaşıyoruz.                        

Maraşlı da olabilir Siirtli de olabilir Türkiye’nin her yerinden olabilir bu memleket hepimizin memleketi barış ve adalet içinde yaşamamız gerek. Adaletin olmadığı yerde kavga olur. Adaletin olmadığı bir Türkiye’de barış olmaz sevgi de olmaz" dedi.

 Kahramanmaraş’tan tüm il başkanlarına talimat veriyorum diyen Kılıçdaroğlu "81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız" dedi.                       

İktidara seslenen Kılıçdaroğlu "çocuğunu cemaate gönderdi diye işten atıyorlar.  O okullara giden çocuklara zamanında sen yardım ediyordun. O okuldan mezun olanı sen zamanında bakan yaptın. Kooperatif takdisini bank asyaya yatırdı diye mesleğine son veriliyor. Bunlar yanlış, siyaseti buraya sokmayacaksınız. Okullarda siyasetin ne işi var o çocuklara yazık değil mi günah değil mi ? " şeklinde konuştu.                        

Biz huzuru barışı istiyorsak diyen Kılıçdaroğlu; “cemaatleri bitireceğiz ön yargısıyla yola çıkılmamalıdır” dedi.

whatsapp-image-2016-09-24-at-10.55.03.jpegwhatsapp-image-2016-09-24-at-11.05.48.jpeg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.