Kahramanmaraş’ın yükselen değeri; Andırın

Göreve geldiği günden bu yana hizmetlerine ara vermeden devam eden, hafta sonları bile çalışmalarını sürdüren Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan sorularımızı yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2020 17:26
Kahramanmaraş’ın yükselen değeri; Andırın

Göreve geldiği günden bu yana hizmetlerine ara vermeden devam eden, hafta sonları bile çalışmalarını sürdüren Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan sorularımızı yanıtladı. Başkan Tezcan; “Bu kadar zorlu şartlara rağmen 2014 yılına göre oy oranlarındaki en çok yükselişe geçen ilçe biz olduk” dedi.

Andırın İlçesini ve Başkanlık yaptığınız dönemdeki hizmetlerinizi özetlemeniz gerekirse neler söylemek istersiniz?

Biz göreve başladığımızda işçilerimizin ve vatandaşlarımızın kullanabileceği bir minibüs bile yoktu. İşçilerimiz kazma küreklerini el arabasına koyup, öyle çalışmaya gidiyorlardı. Ama şu anda belediyemize ait 65 tane aracımız var. iş makinalarımız ve bütün hizmet araçlarımızla birlikte vatandaşlarımıza sınırsız hizmet sunmaya devam ediyoruz. Belirtmek isterim ki; ilçemizdeki araç parkuru il statüsündeki birçok yerde yok. Andırın ilçemiz de coğrafi yapısı gereği çok büyük bir yol ağı var.Ülke geneline baktığımızda her biri için konuşuyorum 20 vilayetten daha fazla yol ağımız bizim için dezavantaj ama, Biz coğrafyamızın zorluklarına rağmen halkımızı memnun etmiş durumdayız. 1265 kilometresi resmi olmak üzere açtığımız ve açmakta olduğumuz yollarımız var Hükümetimiz milletimizin yaşam standartlarını çok yükseltti. Vatandaşlarımızdan dağlık kesimlere tek başına yerleşenler bile hizmetleri ayağına istiyor. Asfalt ayağıma kadar gelsin, parke taşları ayağıma kadar gelsin istiyor.. Bunlara rağmen belediye hizmetlerimiz aksamadan devam ediyor. Hizmetlerimizin durmamasının en büyün nedeni borçsuz olmamız ve kasamızda paramız olmasıdır. Ben seçim zamanlarında vaatlerde bulunmayı tercih etmiyorum. Bizden istenenleri yapıyoruz. Vatandaşımız bizden 2 şeyi istedi; Bir şehrin içindeki 2 kilometrelik bir alanın asfalt olması, bir de ilçe merkezindeki su sıkıntısının giderilmesi. Biz belediyeye geldiğimizde öz kaynaklarımız ile su sıkıntısını giderdik. Bizden istenenlerin onlarca kat fazlasını yaptık. Biz buraya geldiğimizde ne kaldırım vardı ne de yol vardı. Park ve mesire alanı sorunumuz vardı, onuda artık büyük oranda bitirmiş durumdayız. Bir miktar kredi aldık ve onu da ilçemize hibe ettik. Bu yaz sonuna kadar çok güzel bir mesire alanını bitireceğiz. Yaptığımız sosyal alanlara ilave olarak, Orman işletmesinden 100 bin metrekare ormanlık alanı mesire alanı yapmak için talep ettik. Bunun işlemleri devam ediyor, inşallah o araziyi mesire alanı olarak ilçemize kazandıracağız.

Bizim ilçemiz engebeli olduğu için hizmetlerimiz daha maliyetli oluyor. Bizim parkemiz, borularımız ve sıcak asfaltımız Kahramanmaraş merkezden geliyor. Elbistan’dan ve Kahramanmaraş’tan kum taşıyorduk ama yaklaşık 2 yıldır bu sorunu da giderdik.

kahramanmaras’in-yukselen-degeri1.jpg

Yeni projelerinizden bahseder misiniz, Andırın’a neler kazandıracaksınız?

Yeni projelerimiz arasında Belediye binamız var. Yakında ihalesi yapılacak olan Belediye Binamızın 2 bin metrekare kapalı alanı olacak. Köylerimizde makinelerimiz çalışıyor. Kilit parke çalışmaları yapıyoruz. Asfalt plenti kuruyoruz. Düşük kapasiteli ama kısmen deneme amaçlı kuruyoruz. Kilit parke ile kıyaslamasını yapacağız. Maliyet açısından hangisi daha uygun oluyorsa onunla devam edeceğiz. Asfaltlamaların yanında beton desteği yapacağız ki yağışlardan korunsun. Sıcak asfalttan verim alırsak o şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. Çalışma sahasına asfalt daha rahat ulaştığı için köylerimizde bu şekilde uygulamalar yapmayı planlıyoruz. Köylerimizdeki altyapı çalışmalarını ilerlettik. Nüfusumuzun az olmasına rağmen, Andırın ilçemizin dağınık bir yapıya sahip olması nedeniyle nüfusu çok olan ilçelere göre daha fazla altyapı hizmeti yapıyoruz.

İlçenin yaz aylarında ekonomisi canlanıyor. Nüfusumuz 2 katına kadar çıkıyor. Bu durumda belediyemize daha fazla yük biniyor. Vatandaşımız nereye giderse devleti de orada yanında istiyor. Biz şükürler olsun ki hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Bu kadar zorlu coğrafya şartlarına rağmen 2014’e göre oranladığımızda oy oranlarındaki en çok yükselişe geçen ilçe biz olduk.

BOTAŞ boru hattının bulunduğu bir ilçeyiz. Andırın-Kadirli yolunun yüzde 95’ini tamamlamış bulunmaktayız. Andırın-Göksun yolumuz şu anda yüzde 10 kısmında bitmiş durumda. Bu oranın düşük olmasının nedeni taşeron firmadan kaynaklanıyor. Andırın-Geben arasında çalışan müteahhittin proje değiştirmesi nedeniyle yavaşlamalar oldu.

kahramanmaras’in-yukselen-degeri4.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatların değişimi ile ilgili yaptığı açıklama hakkında neler söylemek istersiniz?

Cumhurbaşkanımız kamu yararı için böyle bir karar aldı. Bu bizim de partili olarak desteklediğimiz bir davranıştı. Yorulan arkadaşlarımızın yerlerini daha dinamik arkadaşlarımıza bırakmaları lazım. Kahramanmaraş teşkilatlarımız çok güçlü. Yeni olmak her zaman dinç olmanın işareti değildir. Her türlü kararı kamuoyu verecektir. Kamuoyunun kararına boynumuz kıldan incedir. Ülkemiz kazansın diyorum.

Andırın’ın turizm beklentisi var mı, bu konuda desteklenmeli mi?

Biz Akdeniz bölgesinde Karadeniz iklimi yaşayan tek ilçeyiz. Yoğun yağış nedeniyle yollarımızda bozulmalar oluyor. Ama biz yine de çalışmaları hemen başlatıp bozuklukları gideriyoruz. Bu durum bizi zorluyor. Ama biz yine de yapmaya çalışıyoruz. İklimimiz Belediyeciliğe eksi olarak yansısa da biz yılmıyoruz. Kadirli ve Göksun yolları tamamlandığında ilçemiz turizm açısından daha iyi bir konuma gelecektir.

kahramanmaras’in-yukselen-degeri3.jpg

Andırın Belediye Başkanı olarak her zaman iş başında görünüyorsunuz. En ufak bir çalışmada bile işçilerinizle berabersiniz. Bu durumu nasıl açıklamak istersiniz?

İlk olarak yapılan işin takibini yapıyoruz. İşçilerimize moral olması için birlikte çalışıyoruz. . Belediye başkanlığı dönemi olarak 3. dönemdeyim ama iş günü olarak Cumartesi ve Pazar günleri bile birlikte çalıştığımız günleri de katarsak sanki 4. dönemi bitirmek üzereyim, toplasak 1 buçuk yıl Belediye binasında anca durmuşumdur. Yürüyerek geziyorum, gezerken esnaflarımızla sohbet ediyorum. Kimsenin bekleme gibi bir sıkıntısı yok, Gün içerisinde nerede olduğumu öğrenen yanıma gelir dert sorun herneyse anlatır ve çözüm bulur. ilçede insanların arasında olup görev yapmak ve sorunlara çözüm üretmek benim için memnun olduğum bir yaşam tarzı oldu. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın bizlere verdiği heyecan ve destek devam ettiği sürece ilçemizde ülkemizde standartları çok yüksek bir yapıya kavuşmaya devam edecektir.

kahramanmaras’in-yukselen-degeri2.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.