Kahramanmaraş Afrin şehidini uğurladı

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı operasyonunda arama tarama faaliyeti sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Orhan Sürmen, memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2018 15:22
Kahramanmaraş Afrin şehidini uğurladı

Operasyon kapsamında Afrin’de bir evde arama tarama sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 Türk askeri ile 2 ÖSO askeri yaralanmıştı. Saldırıda ağır yaralanan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Orhan Sürmen şehadete yürüdü. 
Bir yıl önce göreve başlayan şehit Uzman Çavuş Orhan Sürmen’in naaşı birliğinde düzenlenen törenin ardından havayoluyla memleketi Kahramanmaraş’a getirildi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da katıldığı cenaze töreni Çağlayancerit ilçesi Arıoba Merkez Camii’nde yapıldı. 
Cenaze töreni sırasında, şehit babası Mehmet, annesi Hüsne, kardeşleri Zeki ve Ferdi Sürmen, hainleri sevindirmedi. 
sehit4.jpg
“Şehit olduğu için seviniyorum” 
Cenaze töreninde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu yanında konuşan şehit annesi Hüsne Sürmen, “Şehit olduğu için seviniyorum. İki tane daha var. Onlar da olsun” dedi. 
Şehidin kardeşi Ferdi Sürmen ise, şehit olmaya hazır olduğunu ifade ederek, her zaman bu vatan için ölmeye hazır olduğunu söyledi. 
Şehit babası Mehmet Sürmen de, “44 yaşındayım şu an istesinler göreve hazırım. Hiç kimseden korkmadık korkmayacağız da. Gelsinler karşımıza kendilerine güveniyorlarsa. Kalleşlik yapmasınlar. Herkes birbirlerine sahip çıksın. Herkes birbirlerini korusun. Bu hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyelim. Birbirinize sahip çıkın ki, herkes Türkiye’nin ne olduğunu bilsin” dedi. 
Tören sırasında Bakan Fakıbaba, şehit babası Mehmet Sürmen’e omuz vererek başsağlığı diledi. 

sehit1-002.jpg
1.5 ay önce memleketine izne gelen şehit Uzman Çavuş Orhan Sürmen’in naaşı, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 
Tören ailesi mezarlığında yapılan saygı atışının ardından şehit ailesi Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın Türk bayrağını takdim etmesiyle sona erdi. 

İHA

sehit2-002.jpg

sehit3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.