Heniye'den Türkiye'ye 'Kudüs teşekkürü

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs'le ilgili tutumundan takdirle bahsederek "Türk halkına Filistin'e verdiği destekten dolayı teşekkür ederim." dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2017 10:45
Heniye'den Türkiye'ye 'Kudüs teşekkürü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ile Türkiye'nin KudüsBaşkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu'nun görüşmesinde ABD'nin Kudüs kararı ele alındı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Heniye, Gazze'yi ziyaret eden Türk heyetinde bulunan Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Türkoğlu ile ofisinde bir araya geldi.

Türkiye'nin çabalarını takdir etti

Görüşmede Heniye, İsrail'in işgali altındaki Kudüs konusunda Türkiye'nin tutumunu takdirle karşıladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kudüs'le ilgili tutumundan takdirle bahseden Heniye, Türk halkına da gösteriler aracılığıyla Kudüs ve Filistin'e verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Filistin'de ulusal uzlaşı meselesine de değinen Heniye, Hamas'ın uzlaşının başarıya ulaşması konusundaki tavrının sabit olduğunu belirtti.

"Kudüs konusunda her türlü çaba sürdürülecek"

Büyükelçi Türkoğlu ise Türkiye'nin Kudüs ve Filistin meselesine bakışının net olduğuna değinerek, ABD kararından vazgeçinceye dek Kudüs konusunda her türlü çabanın sürdürüleceğini vurguladı.

Türkoğlu ayrıca Türkiye'nin, abluka altındaki Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

(haber7)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.