Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

“HALA AKIL ERDİREMİYORLAR MI?”

   

             Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

  1. Sizi Allah yarattı, sonra da sizi O öldürecektir. İçinizden kimi de daha önce bazı şeyleri bilirken, sonra (küçük çocuk gibi) bir şey bilmemesi için ömrünün en kötü (düşkün devre)sine götürülür. Allah (her şeyi hakkıyla) bilendir, (her şeye) kâdirdir.  (Nahl/70 )
  2. Sizi, zayıf (meni/sperma)dan yaratan, sonra diğer zayıflığın (cenin ve sıbyanlığın) ardından size kuvvet veren (geliştiren), sonra kuvvetin ardından (yeniden) size bir güçsüzlük ve ihtiyarlık veren Allah’tır. (O) dilediğini yaratır ve O, hakkıyla bilendir, kâdir-i mutlaktır. (Rum 54)
  3. Kime uzun ömür veriyorsak, onun yaratılışını baş aşağı ediyor (ihtiyarlığa getiriyor, gücünü azaltıyor)uz. (Buna da) hâlâ akıl erdiremiyorlar mı? (Yasın 68)

 

   YOLUMUZU AYDINLATANLAR

Eğer yerdeki ağaçlar (birer) kalem olsa, deniz de (mürekkep olsa), ardından yedi deniz ona (katılıp) yardım etse yine (bunlar tükenir de) Allah’ın kelimeleri tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak galip, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir. ( Lokman /27)

      HZ. YAKÛB EL-ÇERHİ (K.S.) BUYURMUŞLAR Kİ:
      “Kalp kıran kimsenin günahı, Beytullah ile Ravza-i Muhahhara’yı yıkmaktan ve zina ve türlü türlü fenalık yapmaktan daha ziyade olduğu hususunda sâdat ve evliya-i kiramın ittifakı vardır. Bunun affında evliya acizdir. Mahzar, Allah’ın merhametine kalıyor.”

      “Bir kimse; gazap (öfke) geldiğinde beş dakika sabredip karşısındakini affederek iyilikle mukabelede bulunsa, Hazreti Adem’den şimdiye kadar ne kadar insanın ibadeti varsa, onların, sevaba müstehak kabul edilmiş amelleri miktarınca, Cenabı Hakk (c.c.) ona sevap verir. Bu sebeple sizlere tavsiyem ve son vasiyetim, bu meseleye gayet ehemmiyet vererek mücahede de olmanızdır.”

“… Allahım! Zenginlikte ve fakirlikte orta yolu tutmayı isterim. Tükenmeyen nimetlerinden isterim. Kesintisiz göz aydınlığı isterim. Hükmünden sonra rızanı isterim. Ölümümden sonra iyi bir hayat sürdürmeyi isterim…”  (Ahmed b. Hanbel)

 

YAŞAYAN KUR’AN: Hz. MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV) BİZE

  1. Ebû Hureyre (Ra)’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (Sav)şöyle buyurdu:

“Yedi şey gelmezden önce iyi amellere koşup yarış ediniz: Herşeyi unutturan fakirlikten, azdırıp yoldan çıkaran zenginlikten, akıl ve bedenin dengesini bozan hastalıktan, saçma sapan konuşturan ihtiyarlıktan, ansızın geliveren ölümden, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi Deccal’ın çıkmasından, en dehşetli ve acı olan kıyametin gelmesinden başka bir şey mi bekliyorsunuz?” (Tirmîzî, Zühd 3)

  1. Enes (Ra)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (Sav) şöyle buyurdu:

“Herhangi bir genç yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse Cenab-ı Hak da o gence yaşlılığında hizmet edecek kimseler verir.” (Tirmizi , Birr 75)

  1. Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslüman'a saygı gösterip ikram etmek, Allah'a saygıdandır. (Ebu Davud, "Edeb," 23)

 

BERAT GECESİ, DUALARIN KABUL OLDUĞU GECELERDENDİR

Beş gece vardır ki, o gecelerde yapılan dua reddolunmaz. Cuma gecesi, Recep ayının ilk gecesi, Şaban ayının yarısındaki gece (Berat Gecesi) , Ramazan ve Kurban Bayramı geceleri.  Hz. Muhammed (sas) Beyhaki, Fedailü Evkat 1, 311

1 Haziran 2015 Pazartesi Akşamı Berat Gecesidir. Berat Kandiliniz Mubarek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.