Evine haciz geldi, para kazandı!

Borcunu ödemesine rağmen eşyalarının haczedildiği iddiasıyla mahkemeye başvuran vatandaş 9 bin 400 lira tazminat kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2017 14:19
Evine haciz geldi, para kazandı!

Ankara'da, başlatılan icra takibi sırasında borcunun tamamını ödemesine rağmen Hasan K'nın evine haciz geldi. Bunun üzerine şahıs, borçlu olduğu Azmi A'ya, ailesine karşı mahcup olduğu ve çevresine karşı saygınlığının zedelendiği gerekçesiyle tazminat davası açtı.

BORCUMUN TAMAMINI ÖDEDİM

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada, Hasan K. "Borcumu icra takibi başlatıldığı sırada tamamını ödedim. Ancak Azmi A, icra takip işlemlerine devam etti. Aileme karşı mahcup olduğum gibi çevreme karşı da saygınlığım zedelendi. 5 bin TL manevi tazminat talep ediyorum" dedi.

RAKAM DEĞİŞTİRİLMİŞ

Türkiye gazetesinin haberine göre Azmi A. ise kendini "Alacağıma mahsuben 4 bin TL aldım. Fakat Hasan K. sonradan yazıyla ve rakamla 14 bin TL olarak değiştirmiş. Davanın reddini talep ediyorum" diye kendini savundu.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, her iki tarafın beyanlarını değerlendirerek Hasan K'ya 9 bin 400 TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.