Ekinözü’nde DOĞAKA 2018 mali destek programları tanıtıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Ekinözü İlçesinde 2018 yılı sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik mali destek programı hakkında bilgi verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2018 15:04
Ekinözü’nde DOĞAKA 2018 mali destek programları tanıtıldı

Ekinözü Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda ilçe kaymakamlığı ile Ekinözü Belediyesi işbirliği içerisinde gerçekleştirilen toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

DOĞAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı İbrahim Yaşar tarafından gerçekleştirilen toplantıda, "Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik", "Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı" ve "Seracılığın Geliştirilmesi" mali destek programları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Programın toplam bütçesinin 30 milyon TL olduğunu kaydeden DOĞAKA Görevlisi İbrahim Yaşar, Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 15 milyon TL olduğunu belirten Yaşar, proje başına asgari 50 bin TL, azami 500 bin TL destek sağlanacağını kaydetti.

ekinozu’nde-dogaka-2018-mali-destek-programlari-tanitildi1.jpg

Yaşar, “Programa, Ajansın faaliyet gösterdiği TR63 Düzey 2 bölgesinde (Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye) kayıtlı olan veya elektronik son başvuru tarihine kadar merkez ya da yasal şubesiyle bölgeye kaydolan, ticari esaslara göre faaliyet gösteren (kar amacı güden) mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, kooperatifler ve birlikler başvuru yapabilecek. Program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilir ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecek.” açıklamasında bulundu. Son olarak 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SERA) hakkında bilgi veren Yaşar, “2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın temel amacı, TR63 Bölgesinde seracılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlanmasıdır. Bu amaçla, 2018 Yılı Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı; Sera kurulumuna yönelik yeni yatırımların desteklenmesi, Mevcut seralarda modernizasyon yatırımlarının desteklenmesi, Seralarda elde edilen ürünlerin depolanması ve pazarlanmasına yönelik yatırımların desteklenmesi öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır. Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon TL olup, proje başına asgari 30 bin TL, azami 500 bin TL destek sağlanacaktır.

Programa, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne ya da Örtü Altı Kayıt Sistemine kayıtlı ve Ajansın faaliyet gösterdiği TR63 Düzey 2 bölgesinde (Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye) kayıtlı olan veya elektronik son başvuru tarihine kadar merkez ya da yasal şubesiyle bölgeye kaydolan, ticari esaslara göre faaliyet gösteren (kar amacı güden) mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, kooperatifler ve birlikler ile gerçek kişiler başvuru yapabilecektir. Program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilir ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecektir.” İfadesini kullandı. Yaşar, sunumunun ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Toplantıya, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, kamu kurumlarının müdürleri ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.