Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2017 09:31
Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017'nin son ehliyet sınavını bugün saat 14:00'de yapıldı. Ehliyet almak için bugün sınava giren herkes ehliyet sınav soruları ve ehliyet sınav sonuçları ne zaman? sorusunu soruyor. Peki, 23 Aralık 2017 ehliyet sınav soru ve sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı...

Ehliyet sınavı için geri sayım devam ediyor. Türkiye genelinde birçok lokasyonda gerçekleşecek olan sınavlarla birlikte sürücü belgesi almak için ter dökecek olan vatandaşlar, bu sınavın tarihini iple çekiyor. Binlerce kişi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 Aralık'ta yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2017/MTSKS-5'e girdi.

Sürücü adayları ‘Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte 23 Aralık 2017 ehliyet sınav soruları sonuçlarının açıklanacağı tarih…

 

 

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınavı soru ve sonuçları için geri sayım başladı. 2017 yılının son ehliyet sınavı bugün saat 14.00’de gerçekleşti. Sınava sonucunu merak edenler adaylara yanıt MEB takviminde verildi. MEB’in yayınladığı takvime göre 23 Aralık ehliyet sınav sonuçları 4 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak.

Sınavdan geçmek için en az kaç puan gerekir?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların başarılı olabilmesi için en az 35 soruyu doğru cevaplandırması gerekir. Sınavdan en az 70 puan alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. 23 Aralık’ta yapılacak sınavın sonuçları, 4 Ocak’ta açıklanacak. Adaylar, MEB internet sitesinden T.C. kimlik numaralarıyla sonuçlarını sorgulayabilecekler.

Direksiyon sınavında da 70 puana ulaşan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.