Çiftçi zekası bu olsa gerek! Bütçesine uygun sera yaptı!

Yozgat’ta ürünleri soğuk havadan etkilenmesin diye hurdacıdan aldığı 3 bin adet 5 litrelik pet şişeyle sera yapan çiftçi Hacı Ömer Kılıç, bu sayede hem sera maliyetini düşürüyor hem de diğer çiftçilere oranla 1 ay önce ürün elde ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2018 17:33
Çiftçi zekası bu olsa gerek! Bütçesine uygun sera yaptı!

Yozgat’ın Başıbüyüklü Köyü’nde çiftçilikle uğraşan Hacı Ömer Kılıç, erken ürün almak için tarlasına ektiği sebze fidelerini, hurdacıdan aldığı 3 bin pet şişe ile don olayından koruyor.

Bu yöntemi internette hobi bahçesi yapılan yerlerde gördüğünü ve kendisinin de uyguladığını söyleyen Kılıç, tarlasının 2 dönümüne ektiği sebzeleri bu yöntemle soğuktan koruduğunu söyledi.

8671758.jpg

5 litrelik 3 bin pet şişenin kendisine 500 liraya mal olduğunu dile getiren Kılıç, sera yapmak ve sebzelerin üzerini örtmenin maliyetinin ise yaklaşık 3 bin lira olduğunu ifade etti.

Kılıç, köylerinde genelde sebze ekiminin 25 Nisan`dan itibaren yapıldığını anlatarak, "Daha erken ürün almak için ben 25 Mart`ta ekim yaptım, bu şekilde pet şişe ile sebzeleri korumaya aldım.

8671759.jpg

Şu an da sebzeler büyüyor, don olmasına rağmen zarar görmedi. Mayıs`ın 10`unda da pet şişeleri tekrar alacağım. Bu yıl bunu ilk defa denedim, başarılı olursam bundan sonra da her zaman bu şekilde yaparım" şeklinde konuştu.

Yozgat`ta iki gün önce don olayının yaşadığını ve ceviz ağaçlarını soğuk vurduğunu belirten Kılıç, buna rağmen pet şişe ile korunan fidelerin soğuktan etkilenmediğini sözlerine ekledi.

8671760.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.