Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

CENNET VE CEHENNEM

Allah Tealahazretleri cenneti ilk yarattığı zaman Cebrail Aleyhisselam’a buyurdu ki:

-Git de onu gör,seyr eyle!

CebrailAleyhisselam gitti, ona baktı, sonra geldi ve dedi ki:

-Ya rabbi! Seninizzetin hakkı için, and olsun ki kim bunu duyarsa (gayretlenir, çalışır)muhakkak gelir, buraya girer. Bundan sonra Allah cennetin etrafını nefse hoşgelmeyecek şeylerle çepeçevre çevirdi: sonra da:

-Ya Cebrail! Gitona bir daha bak! Buyurdu.

O gitti, baktısonra gelip dedi ki:

-Ya rabbi! Seninizzetin hakkı için, and olsun ki şimdi korktum ki ona hiçbir kimse gelipgirmeyecek!

Aynı şekilde Allahcehennemi yaratınca, buyurdu ki:

-Ya Cebrail! Gitde ona bir bak!

Cebrail gitti onuseyretti, sonra gelip dedi ki:

-Ya rabbi! Seninizzetin hakkı için, and olsun ki: mümkün değil, bir kimse bunu duysun da bunagirsin (korunur, asla girmez). Allah bundan sonra cehennemin etrafını nefsinçok arzu edeceği, çekici zevklerle donattı ve buyurdu ki:

-Ya Cebrail! Gitde cehenneme bir kere daha bak!

(Cebrail gidipbaktı, insanların nefislerine uyup, bu zevkli ama günahlı şeylere muhakkakkapılacaklarını sezdi) ve dedi ki:

-Ya rabbi! Seninizzetin hakkı için and olsun ki şimdi korktum ki bu cehenneme girmeyecek hiçbir kimse kalmaz! Hepsi içine düşer.

Bu hadis-i şerifiİmam Ahmed İbni Hanbel, İmam Ebu Davud, İmam Nesei, Hakim, Hannad vs. rivayeteylemişler; İmam Tirmizi Hasen ve Sahih bir hadis olduğunu belirtmiştir.

Cennet ve cehennemhaktır, vardır ve gerçektir; Amenna ve saddakna

Cehennem öyle feci,öyle kötü, öyle berbat öyle müthiş bir azap yeridir ki oradaki zakkumdan birdamla bu dünyaya damlasa idi tüm insanların yaşamlarını zehir ederdi; cehennemşerarelerinden bir kıvılcım yeryüzüne düşseydi pis kokusu etrafı sarar vemağriple maşrık arasını tüm yakar, yıkardı.

Cennet de öyle biryerdir ki tariflere sığmaz, gözlerin hiç görmediği, kulakların hiç duymadığı,hiç hatır ve hayale gelmeyen güzellikler ve nimetler ile doludur. Bir tırnakkadar cennet parçası getirilebilseydi gökleri ve yeri müzeyyen ederdi; Cennetinhoş kokusu beş yüz yıllık yoldan duyulur. Cennet hurilerinden biri, birparmağını dünyaya gösterse güzel kokusunu her canlı hissederdi. Cennethatunlarından biri dünya ehline yüzünü açsa, yeryüzü mis kokusu dolar, ayın vegüneşin ışığı solardı.

Cehennem ehline,cehennemde dünyadaki tüm çakıllar sayısında orada kalacağı bildirilse (uzun daolsa sınırlı bir zaman azap görecek, sonsuz kalmayacak diye) sevinirdi. Aynışekilde cennettekilere de çakıl taşları sayısı kadar orada kalacakları söylenseidi (sonunda zaman bitecek diye) mahzun olurlardı; fakat öyle değil, her ikitaraf da orada sonsuz ve ebedi kalacaklar. O halde bu zamane insanlarına neoluyor? İnanmayanlar bir yana hele müslümanların bu gaflet ve rehaveti, rezaletve dalaleti ne! Niçin cehennemden korkmaz, cenneti kazanmak için gayretegelmezler! Neden nefsin heva ve heveslerine, kapris ve şehvetlerine uyarlar.Bunların arkasında cehennem olduğunu düşünmezler?

Değerli müminler!Gözünüzü açın, aklınızı başınıza toplayın!

Günahlarınızahemen tevbe edin! Hak yola gelin! Dünyada, Allah’a kulluk ve taatten daha mutluve kutlu ve tatlı hiçbir şey yoktur. İki cihan saadeti imanda, her türlütehlikelerden kurtuluş İslamdadır.

Allah’ın, alemlererahmet olarak gönderdiği o eşsiz peygamberi: Muhammed-i Mustafa’ya tabi olun;sizi zulümattan kurtaracak, nura kavuşturacak olan kitabı Kur’an-ı Kerim’esarılın ki cehennemden kurtulup cennete giresiniz.

Ah nice biruyursun uyanmaz mısın?

Göçtü kervan,kaldın dağlar başında.

Çağrışırdellallar, inanmaz mısın?

Göçtü kervan,kaldın dağlar başında.

                                                                                     Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.