Çağlayancerit’in yaşam standartları artıyor

Çağlayancerit’in yaşam standartları artıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2017 11:48
Çağlayancerit’in yaşam standartları artıyor

Çağlayancerit Belediyesi ulaşımdan altyapıya kadar her alanda çalışmalarına devam ediyor. Birçok projenin hayata geçtiği Çağlayancerit İlçesinde yaşam standartları çıtası her geçen gün artıyor.

Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, “Çağlayancerit ilçe olduktan sonra kamu yatırımları daha da hızlanmaya başladı. Çağlayancerit'te bir imar planımız yoktu, ulaşım noktasında sıkıntılar vardı. Göreve gelir gelmez bu sorunların çözümü için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” dedi. Başkan Kızılseki Göreve geldiği günden beri faaliyete geçirdiği hizmetleri şöyle özetledi:

c-003.jpg

DEV PROJELER HİZMETTE

Şuan itibariyle 400 bin metrekare kilit parke yaptık. Soğuk pınar, Boylu, Bozlar Mahallesinde kilit parkeleri yaptık. Bozlar Mahallesine tarihinde ilk defa kilit parkeyi ben yaptım. Şu anda yüzde seksen beş oranında bir çalışmaları yaptık geriye kalan yüzde on beşi de bitireceğiz. Kültür Evleri yapıyoruz. 200 Bin Liraya mal olan 5 tane Kültür Evi Projesi ve Yerleri hazır ihale projesi de tamamlandıktan sonra hayata geçireceğiz. Oruç Pınar’a yapmış olduğumuz Spor Tesislerinin Aynısını Soğuk Pınar’a da yapacağız. Akdere ve Aksu mahallesinde yaklaşık 4 kilometrekarelik bir alanda çok ciddi anlamda trafik kazaları ve ölümler meydana geliyordu. Ben orayı sadece kendi imkanlarımla genişletme çalışmalarını yaptım. 3 ay gibi kısa bir sürede bu alanı genişlettik.

c1-006.jpg

CADDELER TAMAMEN DEĞİŞİYOR

15 Kilometreye yakın yeni bir imar yolu açtık. 2017 Yılında Başkanlık Sistemi ile birlikte çok canlı bir yıl olarak geçireceğiz. Çağlayancerit Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırlıklarımızı tamamladık. 2 bin 200 metrelik ana caddemizi tesir cadde olarak yapacağız,  Bunun maliyeti yaklaşık 2.5 milyon TL olacak. Bu çok büyük bir para, caddelerimizi tamamen bazalt taşlarla tamamlayacağız. Fatih Mahallemize Fatih Kent Meydanı projemizde var bunu hayata geçireceğiz. Önümüzdeki günlerde AKEDAŞ ekipleri çalışmalara başlayacak,  Güzergah üzerindeki bütün enerji hatlarını yerin altına aldıracağız ve Sokak Aydınlatmalarını daha modern hale getireceğiz. Helete’yi Aksu’ya bağlayan 13 kilometrekarelik yolu biz yapacağız.

c2-002.jpg

BU YILIN SONUNDA BİTİYOR

Çok önemli bir grup yolumuz olan Bozdağ-Bayırlı-Zeynep Uşağı’nı Beşenli’ye bağlayan 15 kilometrelik yolun tamamını bu yılın sonunda kısmet olursa bitireceğiz. Soğuk pınar-ı Çağlayancerit’e bağlayan 15 kilometrelik yol  ağımız var yetiştirebilirsek 2017 yılında yapacağız, yetişmezse 2018 de tamamlanacak. Kent Meydanında eksikleri tamamlayacağız. Zorkun Deresi’nin kenarındaki 45 Dönümlük alanı DSİ aldık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izini aldıktan sonra, Çağlayancerit’in standartlarının çok üzerinde göleti sıfır manzaralı mesire alanı yapıyoruz. DOĞAKA ile birlikte yapacağız bu projeyi, 800 bin Liralık proje masrafı olacak ancak Büyükşehir Belediyesi, DOĞAKA ve Çağlayancerit Belediyesi’nin ortaklaşa çalışması ile bu projeyi yapıp bitireceğiz.

cc-002.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.