Büyükşehir’den yarım asırlık mutluluk daveti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği bir programda evliliklerinde 50 yıl ve üzerinde olan çiftleri bir araya getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2018 17:26
Büyükşehir’den yarım asırlık mutluluk daveti

Çamlıca Sosyal Tesislerin’de gerçekleştirilen programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Eşi Derya Erkoç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairsi başkanı Ayşe Taşkıran, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu ile evliliklerinde yarım asrı geride bırakan 50 çift katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç: “ Kıymetli büyüklerim, Kahramanmaraş’ımızın güzide insanları, güzide aileleri hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Davetimizi kırmayıp icabet ettiğiniz için ben hepinize en kalbi duygularımla minnet ve şükranlarımı sunuyorum, hepinizin ellerinden öpüyorum.

buyuksehir’den-yarim-asirlik-mutluluk-daveti1.jpg

Aile kurumu çok önemli. Güçlü aileler güçlü milletleri inşa eder. Bugünkü medeniyetimizin temelinde Aziz Milletimizin bugün var oluşunda aile kurumumuzun güçlü oluşu bir etkendir. Biz özellikle bugünde 14 Şubat Sevgililer Gününde aile kurumuna vurgu yapmak istedik. Allah’a hamd olsun. Bizim milletimiz için aile kurumu çok önemli. Bunu nereden biliyoruz. Çünkü siz değerli anneler babalar, hem büyük kaygılarından bir tanesi, evlenecek yaşa gelen evlatlarının evlilik hazırlıkları. Yani onların mürüvvetini görme, onların mutluluğunu görme bizim toplumumuzun en önemli görevlerinden birisi. Allah’ım sizlerin sağlık sıhhat ve muhabbetlerinizi artırsın. Topluma sinerji veren birer örnek ailesiniz. Allah’ım daha nice yıllar sizlere sağlık ve sıhhat içerisinde aynı yastığa baş koymayı nasip eylesin.

Gençlerimizin sizleri örnek almasını diliyoruz. Bu memleketin huzurunda sizlerin duası çok önemli Sizlerin yaşantısı bizler için çok önemli ve sizleri örnek almaktayız. İnşallah gelecek nesiler de sizin gibi aileleri örnek alırlar.

buyuksehir’den-yarim-asirlik-mutluluk-daveti2.jpg

Biz belediye olarak Kadın ve Aile Şube Müdürlüğümüz kurduk. Burada görevli kardeşlerimiz ailelerimizin daha mutlu, daha huzurlu yaşamalarını sağlamak. Belediye olarak aile kurumuna çok önem veriyoruz. Çünkü toplumun temelini, çekirdeğini oluşturan ailedir. Aile kurumunda bir sıkıntı çıktığında bu topluma sirayet etmekte. Aile kurumundaki huzur ve sevgi de topluma sirayet etmekte. Bundan dolayı aile kurumuna çok büyük önem veriyoruz.

Bugünü sizlerle beraber olmak istedik. Belediye hizmetlerimizin içinde çok önemli çalışmalarımız var. yaşlılarımız için özel dinlenme salonları yapıyoruz. Belediye otobüslerimizi çoğalttık. Serbest giriş kartı vererek ulaşım konusunda sıkıntı yaşamamanız için çalışıyoruz. Yaşlılarımızın evlerinde huzurlu yaşamaları için huzurlu evler projemiz var. Manevi evlat projemizde evlerinde yalnız yaşayan yaşlılarımızın evlerine kurduğumuz elektronik takip sistemi ile onları günlün ve anlık olarak takip ediyor ve her türlü sıkıntıları ile yakından ilgileniyoruz. Bir pilot uygulama başlattık. Önümüzdeki günlerde bunu tüm şehrimize yayacağız.

buyuksehir’den-yarim-asirlik-mutluluk-daveti3.jpg

Belediye olarak değerli büyüklerimizin her zaman huzur ve mutluluk içinde yaşamaları için yanlarında olacağız. Tek amacımız sizlerin duası almak. Sizlerin bu şehirde huzurlu ve mutlu yaşamalarını sağlamak. Hep beraber omuz omuza vererek, sizler de fiili ve kavli dualarınızla bu şehrin daha huzurlu ve daha mutlu olması için omuz omuza mücadele edeceğiz.

Ben davetimize katıldığınız için en kalbi duygularımla minnet ve şükranlarımı sunuyor, ailelerinizle birlikte mutlu ve huzurlu günler diliyorum” dedi.

Başkan Erkoç daha sonra eşi Derya Erkoç’la birlikte masaları tek tek gezerek çiftlerle sohbet etti. Başkan Erkoç programda çiftlere kırmız gül ile çeşitli hediyeler takdim ederek mutluluklar diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.