Büyükşehir anız yangınları için sahada

İlk toplantısını 9 Nisan 2018 tarihinde ilgili kurum ve kuruluşlarla anız yangınlarının sayısını azaltmaya yönelik yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi sahadaki çalışmalara da start verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2018 18:12
Büyükşehir anız yangınları için sahada

Büyükşehir İtfaiyesi koordinatörlüğünde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan komisyon, 4 ayrı komisyon oluşturarak, Dulkadiroğlu İlçesindeki kırsal mahallelerde çiftçiler ve muhtarlarla bire bir toplantılar gerçekleştirdi.

İl genelinde 115 kırsal mahallede gerçekleştirilmesi planlanan bilgilendirme toplantılarında, çiftçilere, anız yakmayla ancak kısa vadede bir menfaat elde edildiği, orta ve uzun vadede toprağın veriminin düştüğü, eko sistemde onarılmaz tahribatlar oluştuğu, anız yakmanın adeta bir canlı katliamına dönüştüğü ve bu canlıların toprak için gerekli olduğu vurgulanıyor.

Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder: ‘’Çiftçileri açısından bakıldığında, anız yakmanın yarardan çok zararı var. Bu konuları bire bir anlatıyoruz. Ayrıca konunun, göz ardı edemeyeceğimiz şekilde dini boyutu da, var. Bu sebeple, sahadaki arkadaşlarımız, söz konusu toplantılara mahalle imamlarını da davet ediyorlar. Bu çalışmalar yaz ayları sonuna kadar devam edecek. İnşallah bu çalışmalar neticesinde, anız yangınları sayısında hissedilir bir azalma sağlayacağız. Bu vesile ile sahadaki arkadaşlarımıza ve bize destek veren diğer kurum personellerine teşekkür ediyorum’’dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.