Başkanlık sistemine güçlü geçiş yapacağız

“Vatandaşlar ile görüşmemiz sonrasında Başkanlık sisteminin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine dair fikirler aldık” diyen Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2018 13:08
Başkanlık sistemine güçlü geçiş yapacağız

HABER: EMRE BOZ

Avşaroğlu; “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamış olduğu tarihte ve daha önce yapılan seçimlere baktığımızda katılım oranı düşük oldu ve sıkıntılar olabileceği konusunu göz önüne alındı. Sürecin devamına baktığımızda Genel Başkanımız bu tarihi belirledi. Bunu iki noktada değerlendiriyoruz. Biz Dulkadiroğlu ilçesi olarak seçimlere hazırız. Biz genel merkezimizin talimatı doğrultusunda hazır durumda bekliyorduk. Seçimin erken tarihe alınmasının birçok nedeni var. Bunlardan bir tanesi yeni sistemi hayata geçirmek. Uyum yasaları çerçevesinde baktığımızda bunların yetişebilecek tarihte olması ve dünyadaki gelişmelere de baktığımızda seçimin erkene alınması çok doğru bir karar oldu. Başkanlık sisteminde Cumhurbaşkanı, yürütme ve yasa var. Milletvekillerimiz daha çok yasama bölümünde görev alacak. Vatandaşlarımız ile görüştüğümüzde de başkanlık sistemine bir an önce geçilmesi yönünde dönüşler aldık. Ekonomi anlamında da dengelerin rahatlaması için seçim tarihi uygun oldu” dedi.

Halk ile beraber başkanlık sistemine güçlü bir giriş yapacaklarını belirten Avşaroğlu açıklamalarında şu sözlere yer verdi; “24 Haziranla birlikte ‘Büyük Türkiye’ projesi hayata geçmiş olacak. Halkın desteği ile oranlarımızı daha da yukarı çıkaracağız. Halkın gücü ile beraber başkanlık sistemine güçlü geçiş yapacağız.

Biz her zaman Dulkadiroğlu teşkilatı kendi içerisinde çok başarılı ve samimi bir teşkilat dedik. Dulkadiroğlu teşkilatının içerisinde yıllardan beri varım. Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Onların sunduğu hizmetler bizim de elimizi güçlendirecek”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.