Başkan Mahçiçek Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunarak, yaşlıların toplumun temeli olduğuna ve önemine dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2018 10:06
Başkan Mahçiçek Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle basın mensuplarına açıklamalar yaparak, yaşlıların önemine ve değer görmesi gerektiğine dikkat çekti. Bir toplumun temelini oluşturan yaşlılara daha hassas ve dikkatli davranılması gerektiğini vurgulayan Mahçiçek, şu sözlere yer verdi.

‘’ Geçmişin en önemli şahitleri, tecrübeleriyle bize her zaman yol gösteren nitelikte olan yaşlılarımızın günü bir gün değil, her gün olmalı. Nasıl bir miras bizler için değerliyse, yaşlılarımızda bizim için en önemli, en kıymetli miraslardır. Toplumun kültür, gelenek, görenek ve ahlak açısından temelini yaşlılarımız oluşturur. Bu bağlamda el üstünde tutulması gereken, en üst düzeyde saygı gösterilmesi gereken varlıklar yaşlılarımızdır. Her zaman söylediğimiz bir cümle vardır. Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız, karşınızdakine aynı şekilde davranın. Yaşlılık ve ölüm engellenemez bir gerçektir. Bugün gücünüz yerinde, kendiniz dinç hissedebilirsiniz ama zaman o kadar kıymetli ve hızlı akıyor ki, yarın ne durumda olacağınızı bilemezsiniz. O yüzden sizlerden özellikle bu hususta bir istirhamım olacaktır. Yarın bir gün sizlerde yaşlanacak ve gücünüzü kaybedeceksiniz. O yüzden karşınıza çıkan yaşlılara hürmet edin, saygıda kusur etmeyin. Toplu taşıma araçlarında yer vermeyi ihmal etmeyin. Yapılan iyilik mutlaka karşılık bulacaktır. Unutmayın geçmişini unutan, gelecekte yer bulamaz. Yaşlılarımıza, kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkalım inşallah. Allah büyüklerimize sağlık, sıhhat uzun ömürler versin, onları başımızdan eksik etmesin.’’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.