Başkan Erkoç’tan arıtma tesisinde inceleme

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2018 10:13
Başkan Erkoç’tan arıtma tesisinde inceleme

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteğiyle yapımını tamamladığı Atıksu Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, bilgiler aldı.

Beraberinde Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mustafa Uzunlar ve diğer ilgililerle birlikte Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunan Başkan Erkoç: “Daha çevreci ve daha modern bir Kahramanmaraş için yapımını tamamladığımız Atık Su Arıtma Tesisimizde incelemelerde bulunduk. Aksu, Sır Barajı ve civarındaki organik yaşamın korunması için büyük önem arz eden Atık Su Arıtma Tesisimiz ile ilgili bilgiler aldık. Kahramanmaraş’ımızın evsel atıklarını burada arıtarak doğayı ve çevreyi koruyoruz. Çevreci ve modern bir şehir için, gelecek nesillere daha modern, daha yaşanabilir bir Kahramanmaraş bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

tesis1.jpg

ATIKSU ARITMA TESİSİ'NİN İŞLEVİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteğiyle yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin arıtma prosesleri 3 aşamalı olarak yapıldı.

1)- Ön Arıtma: Izgaralar, Pompa İstasyonu, Kum Tutucu

2)- Biyolojik Arıtma Ünitesi: Biyolojik Nütrient Giderimi,

3)-Çamur Üniteleri: Çamur Yoğunlaştırma, Çamur Stabilizasyonu, Çamur Susuzlaştırma, Çamur Kurutma,

tesis.jpg

Atıksu Arıtma Tesisi Ana Üniteleri: Kaba ve İnce Izgara, Kum ve yağ tutucular, Ana pompa istasyonu, İlk çökelti tankları, Anaerobik arıtım üniteleri, Uzun havalandırmalı aktif çamur sistemi, Son çökeltim tankları, Çamur geri devir ve susuzlaştırma tesisleri, Anaerobik çamur çürütücüler ve ilgili birimler, Koku giderim ünitesi

Arıtma tesisi; klasik, aktif ve çamur sistemi olarak dizayn edilmiştir. Ön arıtma ve çökeltme tankları, koku arıtma üniteleri (Biyofiltre), azot giderimi denilen ileri biyolojik sistem olarak tarif edilen nitrifikasyon/denitrifikasyon işlemleri, çamur susuzlaştırma, çamur çürütücülerini de (Digester) içeren çamur stabilizasyon işlerini kapsamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.