Barbaros Gönül Dostları dinlenme salonu açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barbaros Gönül Dostları Dinlenme Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2018 16:51
Barbaros Gönül Dostları dinlenme salonu açıldı

Barbaros Mahallesi’nde 18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle hizmete açılan Barbaros Gönül Dostları Dinlenme Salonu’nun açılışında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu tür sosyal tesislerin yapımına devam edeceklerini söyledi.

Başkan Erkoç burada yaptığı konuşmada: “Şu an bizim için çok mutlu bir an. Değerli büyüklerimiz bizim velinimetimizdir ve onların duası memleketin huzuru bereketi için çok önemlidir. Yaşlılarımız başımızın tacıdır. Biz yaşlısını çok önemli bir değer olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız hamdolsun. Anneye babaya büyüklere yaşlılara ataya saygı bizim manende en önemli özelliklerimizden bir tanesi. Büyükşehir Belediyesi olarak değerli büyüklerimize, bu şehir için dua eden değerli hemşerilerimize hizmet etme gayretiyle bu salonları açıyoruz.

1-093.jpg

Barbaros Gönül Dostları Dinlenme Salonu bu salonların dokuzuncusudur. İl genelinde bu tür sosyal tesisler açmaya devam ediyoruz. Burada birçok hizmet vermekteyiz. Berber hizmeti verilmekte, gazete okuma imkânları var. Büyükşehir Belediyemiz yaşlılarımıza evde bakım hizmeti de dâhil olmak üzere her türlü hizmeti sunmakta.

Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladığımız YADES Projemiz kapsamında evlerinde yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlılarımıza da her tülü hizmeti sunmaktayız. Onların evlerine kurduğumuz elektronik otomasyon sistemi ile yaşlılarımızı evlerinde de takip etmekteyiz. Gerek temizlik, gerekse bakım gerekse de yemek ihtiyaçları başta olmak üzere 7/24 bu insanlarımıza hizmet vermekteyiz. Bunun yanı sıra bu yaşlılarımızın evlerinde kurduğumuz bu sistem sayesinde olası bir kaza, yangın, sel, gaz kaçağı vb. gibi durumlardan anında haberdar olmakta ve sensörler ve diyafon yardımı ile sürekli yaşlılarımızla irtibat halindeyiz” dedi.

barbaros-gonul-dostlari-dinlenme-salonu-acildi2.jpg

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek dinlenme salonuna geçildi ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Barbaros Gönül Dostları Dinlenme Salonu’nun açılışının ardından Barbaros İlkokulu’ndan gelen 100 öğrenci ellerindeki karanfillerle yaşlıları ziyaret ederek, ellerini öpüp haftalarını kutladılar.

barbaros-gonul-dostlari-dinlenme-salonu-acildi3.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hizmet vermekte olan Yaşlı Dinlenme Salonları ise şöyle: Doğukent, Karacasu, Saçaklızade, Bahçelievler, Sütçü İmam, Şekerdere, Divanlı, Göksun ve Barbaros Gönül Dostları Dinlenme Salonu.

Dinlenme Salonları ortalama günlük 300 kişiye hizmet verecek kapasitede olup, nezih ve temiz bir ortamda yaşlıların dinlenme, kitap okuma, gazete okuma, haber izleme ve çay ikramı gibi hizmetler veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.