Bakan müjdeyi verdi: 55 bin kişi alınacak!

Bakan Demircan, 2018 yılında yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alınacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2018 11:23
Bakan müjdeyi verdi: 55 bin kişi alınacak!

Güney Amerika ülkelerinde ölümlere neden olan ve son dönemde Türkiye'de görülmeye başlanan  Zika virüsü ile ilgili konuşan Bakan Demircan'ın satır  başları şöyle:

ZİKA VİRÜSÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI 

Zika, Türkiye'de yeni görülen virütik bir rahatsızlık. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli tedbirler de alınacak.

MEVSİMSEL GRİP

Mevsimsel grip noktasında, şu anda geçmiş yıllara göre olumsuz bir noktada değiliz, aşırı bir yaygınlık, bir tehdit altında değiliz hatta biraz daha iyi durumdayız.

ANTİBİYOTİK KULLANIMI

 Bu konuda ülkemizde yapılan çalışmalar olumlu netice verdi. Reçetelerde antibiyotik oranı geçtiğimiz yıllara göre düşüyor ve düşmeye devam ediyor. Bu konuda başarılıyız. Akılcı antibiyotik kullanımı kampanyamız da  var. Bu konuda medya da bize destek veriyor ve destekçi oluyor. Medyanın da  katkısıyla yüksek de başarı sağlandı.

ÇOCUKLARINA AŞI YAPTIRMAYAN AİLELER

 Aşı, toplum sağlığı üzerinde fevkalade koruyucu bir önlem, buna karşı çıkmak  fevkalade sakıncalı.19 yıldır  bizim çocuk felci vakamız yok. Çocuk felciyle, rahatsızlığıyla düçar olmuş  çocuğumuz yok. Bu, fevkalade sevindirici bir şey.

AŞIDA AMÜMİNYUM İDDİASI

Aşının etkisini artırmak için bir miktar alüminyum kullanılır ama bu  alüminyum  DSÖ’nün kabul ettiği düzeyde, sürekli izlenen, etkileri takip edilen  bir miktardır. Alüminyum gerekçe gösterilerek aşıyı reddetmek fevkalade  sakıncalıdır. Aşılarımızın etkileri, yan etkileri ve riskleri tümüyle DSÖ ile  birlikte takip edilip izlenmekte ve bir şey olduğunda derhal tedbir alınmaktadır.  Alüminyum gerekçesi spekülatif bir gerekçedir, bilimsel hiçbir tarafı yoktur.  Bizim aşı uygulamalarımızın hepsi bilimsel denetim altındadır.

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI

Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam  edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık  personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim  kadroya dahil oluyor. Ediyor 36 bin. Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı  var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017'den 2018'e aktarılan  bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayırca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi.  Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız.

UYGUN PERSONEL RAJİMİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ!

Taşeron sisteminin kalkmasından sonra bundan  sonraki sistemi yeniden gözden geçireceğiz. Herkesin statüsünü belli bir standart  içine getirmemiz lazım. Sağlığın kendi gerekliliğine uygun bir personel rejimini  oluşturmak zorundayız.

haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.