Azerbaycan Askerbala çocuk müzik grubu, KSÜ’de konser verdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Askerbala Çocuk Müzik Grubu konserine ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2018 18:14
Azerbaycan Askerbala çocuk müzik grubu, KSÜ’de konser verdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KSÜ, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konserin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak yaptı.

Azerbaycan ve Türkiye’nin ‘iki devlet tek millet’ olduğunu hatırlatan Rektör Yardımcısı Pak, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayan Askerbala Çocuk Müzik Grubunu üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

konser.jpg

KSÜ’de 1700 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Rektör Yardımcısı Zekeriya Pak, uluslararası ilişkileri daha da güçlendirerek yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkıda bulunanlara teşekkürlerini sunan Rektör Yardımcısı Pak, “Azerbaycan’ın kültürünü ve kardeşlik duygularını bizlere taşıyan küçük kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

konser1.jpg

Açılış konuşmasının ardından Azerbaycan Askerbala Çocuk Müzik Grubu, birbirinden güzel eziğiler eşliğinde şiir dinletisi ve halk türküleri icra ettiler.

Programın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Askerbala Çocuk Müzik Grubu üyelerine çeşitli hediyeler takdim ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.