Anatomi Sağlık ürünleri zoru başardı

Türkiye’nin yüzde 90 oranında dışa bağımlılığının söz konusu olduğu sağlık sektöründe Anatomi Sağlık Ürünleri bu bağımlılığı kırmak için medikal sağlık ürünleri üretmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2018 09:18
Anatomi Sağlık ürünleri zoru başardı

HABER: ABDULLAH YILDIZ

3 yıllık bir arge ve 16 yıllık tecrübe ile yola çıkan Cengiz Onaran, On Plast markası ile tamamen yerli üretim yaparak uluslararası piyasa da ülkemizi temsil ediyor.

Türkiye’de yıllardır yerli üreticiye verilen destekler neticesinde olumlu örneklerde kendini göstermeye başladı. Özellikle de sağlık sektörünün tamamına yakının ithalat ile yürüdüğü bir piyasada bu alanda birinci sınıf kalite ile tamamen yerli üretim yapmak için yola çıkan Cengiz Onaran gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Anatomi Sağlık Ürünleri adıyla kurduğu şirkette 3 yıllık AR-GE ve 16 yıllık  tecrübe ile hareket ettiklerinin altını çizen Onaran şöyle konuştu:

4-076.jpg

“Oksijen maskesi ve Nebul seti üretiyoruz. Bu ürünlerin çocuk ve yetişkin boyları ile birlikte 4 çeşit ürün şuan üretim merkezimizden çıkmakta. Türkiye de ki 6 üretim merkezinden bir tanesiyiz. Avantajımız bölgede tek firma olmamızda yatıyor. İthalat yaptığımız malzemeleri ihraç etmeye çalışıyor.  İhracat amaçlı üretimimiz söz konusu. Bu yüzden bu kadar büyük bir yatırım yaptık. En kaliteli en güvenilir malzemeyi üretmeyi hedefliyoruz ve nitekim üretiyoruz da. Hedefimiz Ortadoğu başta olmak üzere tüm Avrupa.”

anatomi-saglik-urunleri-zoru-basardi1.jpg

Şirketin gelecekteki hedeflerini de paylaşan Onaran çok kısa bir süre içinde el değmeden üretim yapacaklarının müjdesini verdi. Onaran, “Tam olarak 2016’nın Nisan ayında faaliyete geçti. Ki bu tarihten önceki 1,5 yıllık süreçte AR-GE’ yle uğraştık. Kurduğumuz tesisin Türkiye’de bir örneği olmadığı içinde çok zorluk çektik. Tam olarak bu seviyeye gelmemiz 3 yılımızı aldı. Robotik sistemle el değmeden üretim yapmayı hedefliyoruz ki 3-4 ay gibi sürede bu sisteme geçeceğiz. Satışlarımız başladı en kısa zamanda da ürün teslimlerimiz başlayacak. Bu ürünlerle sınırlı kalmayacağız. Yıl sonuna kadar en az 15 ürün daha firmamızdan çıkmış olacak.”

Bahçeşehir Üniversitesi’nin yaptığı testlerden kendi ürünüyle geçer not alan tek firma olduklarını söyleyen Onaran, “Ürettiğimiz ürünler üfleme testinden geçen tek ürün olduğunu da belirtmek isterim. Türkiye de sadece Bahçeşehir Üniversitesi kalite standartlarının belirlenmesi için bu üfleme testini yapıyor. Bu testten geçen tek ürün bizim ki.”

anatomi-saglik-urunleri-zoru-basardi2.jpg

Yerli üretimin önemine dair önemli konulara değinen Onaran ‘zora talip olduk’ dedi. Onaran konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı:

“Devletimizin yerli üreticiye verdiği destekler yerli üretimi tercih etmemizde önemli bir etken. Ülkemizin dışa bağımlılığından kurtulması için bizde bir hamlede bulunmak istedik. Çünkü sağlık sektöründe yüzde 90’lara varan bir dışa bağımlılık söz konusu. Bunu kırmak istedik.

anatomi-saglik-urunleri-zoru-basardi3.jpg

Yerli üretim Savunma, Sağlık ve tarım gibi çok önemli bu 3 hususta yerli üretimi gerçekleştiremez ve dışa bağımlı kalırsak kalkınamayız. İthalatı ihracata çevirmek zorundayız. Ürünü bir şekilde üretirsiniz. Ancak bu ürünün kalitesi tasarımı ve diğer her şeyi ile uluslararası piyasada kendini satmalı, kabullendirmeli. İşte bu zor ve biz zora talip olduk. Bu ürünün iç piyasada satışını gerçekleştirirken zorlanmazdık. Çin’den kendi adımıza üretim yaptırıp iç piyasada satabilirdik ama biz zor olanı seçtik. Paramız ülkemizde kalsın kendi değerlerimizi üretelim mantığıyla hareket ettik. O nedenden dolayı da üreticiliği tercih ettik. Biz burada bu olaya sadece ticari olarak bakmıyoruz.

anatomi-saglik-urunleri-zoru-basardi4.jpg

Yaptığımız ürün piyasa standartlarında birinci kalitedir. Biz böyle bir mücadele ile yeni nesillerin önünü açıyoruz. Alım satım işini bırakmamız lazım. Üretime geçmek zorundayız. Üretim bir ülkenin belkemiğidir. Özellikle de ithalat yaptığımız alanların üzerine gitmeliyiz.”

anatomi-saglik-urunleri-zoru-basardi5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.