Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

ALLAH YAPTIKLARIMIZDAN HAKKIYLA HABERDARDIR

Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

·         Gece de onlar için bir ibret (ve kudretimize bir delil)dir. Biz ondan gündüzü sıyırıp çıkarırız. Bir de (bakarsın ki) onlar karanlığa girmişlerdir. Güneş de (bir delildir ki) kendi karargâhında (mihveri etrafında muntazam olarak) cereyan etmekte (dönerek gitmekte)dir. Bu mutlak galip, hakkıyla bilen (Allah’)ın takdiridir. Aya gelince; biz ona (dünyanın etrafında günlük devri ve seyri için) birtakım menziller tayin ettik ki (her aylık devrinin) sonunda o, (kurumuş) eski hurma salkımının eğri çöpüne döner (son ve ilk hilâl şeklini alır). Ne güneş aya erişir (geceyi önler) ne de gece gündüzü geçer (zamansız gelir). (Güneş, ay, dünya ve yıldızların) hepsi de bir felekte (bir yörüngede) yüzmektedirler. (Yasin/37-40)

·         Sabahı (gecenin karanlığından) yarıp ağartan O’dur. O, geceyi dinlenme (zamanı), güneşi ve ayı da (vakitleri) hesaplama (ölçüsü olmaları) için yaratmıştır. Bu, mutlak galip (her şeyi) hakkıyla bilen(Allah’)ın takdiridir.( En'am/96)

·         Görmedin mi Allah, geceyi gündüze katıyor, gündüzü de geceye katıyor (böylece onları uzatıp kısaltıyor). Güneşi ve ayı istifade(niz) için yaratmıştır. Her biri, muayyen bir vakte kadar (kendi yörüngesinde) akıp gidecektir. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. Lokman/29

 

 

HİKMETLİ SÖZLER

         O, (Allah) hikmeti dilediğine verir. Kime de hikmet nasip etmişse, muhakkak   ona   çok hayır verilmiştir. (Bu âyet ve öğütleri) olgun akıl sahiplerinden başkası düşünemez.  Bakara/269

 EBU’L HASAN HARKÂNÎ (K.S.) BUYURDULAR Kİ:                                 ‘’Allahü Teala için yaptığın her şey ihlastır. Halk için yaptığın her şey de riyadır.”

 “Rasulullah Efendimizin varisi; O’nun işlerine uyan ve şeriatına tabi olandır.”
 “Şu iki kişinin çıkardığı fitneyi, şeytan bile çıkaramaz: Dünya hırsına sahip alim ve ilimden yoksun sûfi.”
 “Sen Allah’ı anmak içinde olduğun zaman, başkasını sana hatırlatan şahıs ile arkadaşlık etme.” “Hep sevindirici şeyleri arama; bazen seni üzecek şeyleri ara ki ağlayasın, göz yaşların görüle..  Allah, ağlayanları sever.”

 

SÖZLERİN BÜYÜKLERİ BÜYÜKLERİN SÖZLERİDİR

        HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

 

“… Allahım Geçmiş bütün günahlarımı bağışla kalan ömrümde de beni (kötülüklerden ve kötü şeylerden) koru . Razı ve hoşnut olacağın amelleri bana nasib et…”       (Taberani

O’NUN (sav) AHLAKI KUR’AN’DI

      NEDİR O YEDİ ŞEY?

  1. İbn Abbâs'dan rivayet edildiğine göre; Resûlullah (S.a.v.) şöyle buyurdu, demiştir:

“İki nimet vardır ki çok insanlar bu nimetler (i kullanma işin) de aldanmıştır: Sıhhat (yâni insan sağlığı) ve boş vakit." İbn Mâce, Zühd, 15

  1.  Cübeyr b. Nüfeyr (r.a.

Ebû Hureyre (Allah Ondan razı olsun)’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sav)şöyle buyurmuştur: “Hayırlı ve iyi ameller hususunda acele ediniz. Zira yakın bir zamanda karanlık geceler gibi bir takım fitneler ortalığı kaplayacaktır. O zaman kişi mü’min olarak sabahlar, kafir olarak geceler. Mü’min olarak gecelerse kafir olarak sabaha çıkar, dinini basit dünyalığa satıverir.” (Müslim, İman 186; Tirmîzî, Fiten 30)

  1. Ebû Hureyre (Ra)’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu: “Yedi şey gelmezden önce iyi amellere koşup yarış ediniz: Herşeyi unutturan fakirlikten, azdırıp yoldan çıkaran zenginlikten, akıl ve bedenin dengesini bozan hastalıktan, saçma sapan konuşturan ihtiyarlıktan, ansızın geliveren ölümden, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi Deccal’ın çıkmasından, en dehşetli ve acı olan kıyametin gelmesinden başka bir şeymi bekliyorsunuz?” (Tirmîzî, Zühd 3)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.