15 Temmuz birlik ve beraberliğin dönüm noktası oldu

15 Temmuz birlik ve beraberliğin dönüm noktası oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
15 Temmuz birlik ve beraberliğin dönüm noktası oldu

Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Diriliş Haber gazetesi yine Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı. Kahramanmaraş’ın tamamı renkli tek gazetesi Diriliş Haber her hafta özel röportajlarla okuyucularına ulaşıyor, Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röpartajlar gerçekleştiren Diriliş Haber 15 Temmuz’u unutmadı unutturmadı.​

 

AK Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları üyesi ve Kayaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kaya, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıl dönümüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, “15 Temmuz tüm Türkiye’de milli duyguların üst seviyelere çıkmasına sebep oldu. Bütün insanların ortak bir noktada birleştiğini gördük. Bu da insanlarımız arasında ciddi bir etki ortaya çıkardı” dedi.

Toplum olarak 15 Temmuz’da neler yaşadık. Kendi izlenimlerinizle 15 Temmuz’u anlatır mısınız?

15 Temmuz’da Türk milleti olarak çok fedakârlık yaptık. Canla başla savaşmaya hazırdık. Kardeşlerimiz, abilerimiz herkes vatanı için sokaklara döküldü. 15 Temmuz gecesi parti binamıza doğru giderken yaşlı bir teyze ile yaşlı bir amcanın refüjlerin demirlerine tutunarak gittiklerini gördüm.  Onlara ‘siz neden geldiniz’ dedim. Onlar da bana ‘biz bu vatanı yerde bulmadık oğlum’ dedi. Bu sözlerden sonra bizim milli duygularımız daha üst seviyelere geldi. Bütün insanların ortak bir noktada birleştiğini gördük. Bu da insanlarımız arasında ciddi bir etki ortaya çıkardı.  

Düşmanımız kimdi? Dış bağlantılardan bahseder misiniz, FETÖ denen hainler hakkında neler düşünüyor sunuz?

Bu hain örgüt bir kukladır. Onların arkalarında içerden pazarlıkçılar var. Bunlar 40 yıldan beri Türkiye’yi yıkma hesapları yaptılar. Sonrasında dinimizi kullanarak içimize sızdılar. Ama bu millet ona da uyandı ve bu belayı başımızdan def etti. Bunların arkasında Amerika var, onun da arkasında İngiltere var diye düşünüyorum.

15 Temmuz bizde neleri değiştirdi?

15 Temmuz milletimizin sağlamlığını pekiştirdi. Daha öncesinde sağ-sol çatışmaları vardı. Ama şükürler olsun ki 15 Temmuzda biz bunların hepsini geride bıraktık. Artık ayrım yapmaksızın herkes birlik içerisinde vatanına sahip çıkıyor.

Olağanüstü hal ile birlikte mücadelemiz hangi noktaya geldi?

Düşmanlarımız bile artık OHAL’i bitirmemizi istiyorlar. Düşmanımız bunu diyorsa biz doğru yoldayız demektir. Kemal Kılıçradoğlu’nu da kullanıyorlar. Günü gelir onu da kağıt gibi atarlar bunu da açık şekilde söyleyebilirim.

15 Temmuz gelecek nesillere nasıl aktarılmalıdır?

Biz nasıl Kahramanmaraş’ın kurtuluşu olan 12 şubatı esinlenerek bu zamana kadar anlatıyoruz. Bundan sonra da 15 Temmuzun da aynı şekilde gururla anlatılması gerekiyor. Gençlerimiz de her şeyin farkında. Bu konuda üzerlerine düşen her şeyi yapacaklar. Büyüklerimiz gençlerine güvenmiyorlardı. Ama gençlerimiz içlerindeki vatan sevgisini gözler önüne serdiler.  Bizde 40 yaşın altındaki insanların siyasi işlere giremeyeceğini düşünüyorlardı. Ama bu durum asla öyle değil. Çok büyük başarılara imza atabilecek kapasitede gençlerimiz var. En basit örneği Fatih Sultan Mehmet’tir. Hükümetimiz de gençlerimize verdiği destekle onların değerli olduğunu göstermiştir.

15 Temmuz Milli ruhumuzu harekete geçirdi. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Biz kaba tabirler kullanmayı seven bir milletiz. Savaşta Allah Allah diyerek önde koşan bir milletiz. Bu 15 Temmuz olayı bizi bir tık daha öne geçirdi. Bu birlik ile ülkemiz çok güzel yerlere gelecektir.

Ekonomi konusunda neler söylemek istersiniz?

Ne kadar da ekonomimize darbe vurmaya kalksalar hükümetimizin desteği ile ticaret durmadan yoluna devam etti. Rızkın çoğu ticarettedir. Sıkıntılar yaşadık ama destekler sayesinde ekonomimiz dimdik ayakta. Bu başka devletlerin başına gelseydi sonuçları iyi olmazdı. Ekonomimizde sıkıntı var gibi görünüyor ama yatırımlarımız halen devam ediyor. İnşaat sektöründe demir fiyatlarının iki katına çıkmasına rağmen çalışmalar son hızla devam ediyor.

2017 yılının sonunda inşaat sektörünü nerelerde görüyorsunuz?

Türkiye’yi sırtlayan tek sektör inşaat sektörüdür. Bazı konularda inşaatın önü açılacaktır. Her şekilde inşaatın ekonomisi çok büyüktür. Geçen yıl binlerce kişi evlenmiş, bu insanlar ev alacaklar. Bunların hepsi inşaat yatırımlarına fırsat veriyor. Bu yıl ne kadar sıkıntı çekmiş olsak da önümüzdeki yıl inşaat sektörü Kahramanmaraş’ta çok büyük yerlere gelecek.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.